main logo
335

Pestă porcină în regiunea ucraineană Ismail: Circa 260 de porci au fost sacrificați

Aproape 260 de porci au fost sacrificați, în ultimele zile, în regiunea ucraineană Ismail. Asta după ce acolo au fost depistate mai multe cazuri de pestă porcină. Autorităţile locale au impus carantină în trei localități.

Pestă porcină în regiunea ucraineană Ismail: 260 de porci, sacrificațiPestă porcină în regiunea ucraineană Ismail: 260 de porci, sacrificați

Primele cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate la mijlocul acestei luni, iar săptămâna trecută a fost înregistrat și primul deces. O scroafă de 300 de kilograme a fost găsită moartă de stăpânul ei, transmite Știri.md, cu referire la Publika.md

Veterinarii au preluat mostre de carne și le-au transmis la centrul epidemiologic din regiune. După ce s-a confirmat că porcii erau infectaţi cu pestă porcină, au fost instalate mai multe filtre de dezinfecţie la ieșirile din localitățile aflate în carantină.

La începutul acestei luni, şi în Moldova au fost depistate focare de pestă porcină.

Mai exact, la Anenii Noi, unde au fost incinerate 24 de animale. Anterior, au fost şi alte cazuri în raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Ceadâr-Lunga și Taraclia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării