main logo
785

Pagube uriașe, provocate de un tsunami care a lovit plaje din Spania

Un tsunami de peste un metru și jumătate a lovit Mallorca și Menorca provocând pagube uriașe restaurantelor aflate pe plajă și stricându-le vacanța turiștilor de acolo.

Pagube uriașe, provocate de un tsunami care a lovit plaje din Spania

Un val de aproximativ un metru și jumătate a lovit stațiunea Ciutadella de pe coasta de vest a insulei Menorca. Plajele din apropiere au fost, de asemenea, inundate, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Fenomenul meteorologic a afectat, de asemenea, stațiunile de vacanță din Mallorca, barurile și terasele din apropierea plajelor fiind inundate în stațiunea Andratx. De asemenea mai multe drumuri au fost acoperite complet de apa mării.

Imagini video apărute online arată pe lângă apele care înghit tot ce prin în cale și proprietarii de ambarcațiuni din stațiunea de pe coasta de sud a insulei Mallorca încercând să-și protejeze bărcile.

Valul puternic a rupt frânghiile unei bărci istorice, folosită de Consiliul insulei Mallorca, iar ambarcațiunea a început să plutească în derivă pe mare.

Nu au existat informații despre persoane rănite, din fericire tsunami-ul lovind la primele ore ale dimineții când nu erau oameni pe plaje.

Tsunamiurile care au lovit insulele spaniole sunt denumite și Meteo-tsunami-uri, și sunt valuri uriașe provocate de schimbările rapide ale presiunii barometrice care determină deplasarea cu viteză a unui corp de apă.

Vara trecuta, cineva a filmat un astfel de tsunami lovind coasta Olandei. Șezlongurile, bărcile și umbrele de soare au fost atunci măturate de valuri.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării