main logo
352

OMS: Până în 2045 un sfert din populația globului va fi obeză

OMS avertizează că până în 2045 un sfert din populația globului va fi obeză dacă nu se iau măsuri la nivel mondial pentru a schimba actuala tendință. Anunțul a fost făcut în cadrul Congresului european privind Obezitatea care se desfășoară la Viena.

OMS: Până în 2045 un sfert din populația globului va fi obeză

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în 2016 aproximativ 13% dintre adulţi (11% dintre bărbați și 15% dintre femei) erau obezi. Potrivit previziunilor această proporție va crește până la 22% în 2045 dacă tendința nu se schimbă până atunci, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

“Cursul lucrurilor poate fi inversat, însă pentru acest lucru este nevoie de politici voluntariste și coordonate”, a estimat unul dintre autorii acestei lucrări, doctorul Alan Moses, care lucrează pentru Novo Nordisk, o companie farmaceutică din Danemarca.

Procentul se raportează la întreaga populație a lumii, dar vorbindu-se de cazuri individuale situația este chiar mai îngrijorătoare. De exemplu, dacă tendința actuală se menține, peste jumătate (55%) din populația SUA va fi obeză în 2045, în comparație cu 39% cât este în 2017.

Marele risc al acestei creșteri a obezității este reprezentat de creșterea numărului de cazuri de diabet de tip 2, care va ajunge de la 9% din populația lumii în 2017 la 12% în 2045, afectând o persoană din opt. ”Costul pentru sistemele de sănătate va fi unul imens”, a atras atenția doctor Moses.

Supraponderalitatea și obezitatea sunt evaluate cu ajutorul indicelui de masă corporală (IMC) care se obține prin împărțirea greutății la pătratul înălțimii (în metri). Dacă valoarea rezultată depășește 25 în cazul unui adult înseamnă că acesta este supraponderal, iar dacă se trece de 30 acesta poate fi considerat obez.

O proteină modificată, tratament pentru obezitate. Obezitatea afectează 650 de milioane de oameni, în întreaga lume, fiind o problemă care s-a triplat – din 1975 până acum – și ale cărei complicații a provocat moartea a cel puțin 2,8 milioane de persoane doar în 2016, potrivit ultimelor date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Dar și mai grav este faptul că obezitatea în rândul copiilor a crescut de zece ori, în ultimii ani, la nivel mondial.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării