main logo
436

O nouă lege în Franța: Toate sălile de clasă trebuie să aibă steagul UE

Lunea aceasta a intrat în vigoare o nouă lege a educației în Franța în care se precizează că în fiecare sală de clasă este obligatoriu să fie arborat steagul Uniunii Europene.

O nouă lege în Franța: Toate sălile de clasă trebuie să aibă steagul UE

Legea, adoptată în iulie, mai impune ca în fiecare clasă să fie expus și steagul Franței, precum și deviza națională: „Libertate, Egalitate, Fraterniate”, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

De asemenea, pe lângă cele două drapele trebuie să mai apară scrise și versuri din imnul național al Franței, La Marseillaise. 

Legea este cunoscută sub numele de „Loi Blanquer”, denumită după ministrul educației, Jean-Michel Blanquer, notează The Independent.

Noile schimbări în educație urmăresc să revizuiască sistemul de învățământ din Franța, aducând însă și schimbări controversate.

Deși proiectul de lege este unul guvernamental, ideea pentru afișarea steagurilor nu a venit de la partidul lui Emmanuel Macron, ci de la republicani, partid de centru dreapta. 

Republicanii încearcă să se poziționeze ca o alternativă naționalistă a partidului de dreapta, Adunarea Națională, fostul Front Național, partid condus de Marine Le Pen.

Costurile proiectului vor fi suportate de ministerul francez al educației. Partidul Franța Nesupusă a criticat noua lege afirmând că măsura va avea efecte care vor duce spre naționalism.

„Școlile nu sunt cazărmi (militare)”, a spus unul dintre reprezentanții partidului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării