main logo
419

O femeie, audiată în cazul acuzaţiilor de hărţuire sexuală împotriva lui Luc Besson

O femeie care a denunţat în justiţie agresiuni sexuale săvârşite de cineastul Luc Besson, vizat deja de acuzaţii de viol, a fost audiată săptămâna trecută de către poliţie, au relatat marţi surse apropiate anchetei.

O femeie, audiată în cazul acuzaţiilor de hărţuire împotriva lui Besson

Femeia, o fostă directoare de casting a lui Besson, a fost audiată joi în calitate de martor de către poliţia judiciară în cadrul anchetei preliminare conduse de parchet, potrivit sursei menţionate, care confirmă astfel informaţiile apărute pe site-ul Mediapart, relatează Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Aceasta i-a scris la începutul lunii iulie procurorului Republicii din Paris pentru a denunţa fapte pe care le-a calificat "agresiuni sexuale". Femeia a evocat un climat de muncă "foarte sexualizat", precum şi "gesturi şi comportamente inadecvate", potrivit Mediapart.

O tânără actriţă şi manechin de origine belgiano-olandeză în vârstă de 31 de ani, Sand Van Roy, a depus plângere în luna mai împotriva lui Besson, acuzându-l că ar fi violat-o într-un hotel din Paris. Aceasta a formulat o nouă plângere în iulie pentru fapte comise anterior.

Audiată în contextul primei sale plângeri, actriţa a afirmat că avea o relaţie intimă cu regizorul de 59 de ani de aproximativ doi ani şi că se simţea obligată să o continue având în vedere raporturile lor profesionale, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Aceste acuzaţii survin la un an de la scandalul Weinstein şi de valul de acuzaţii care a urmat, în special în Statele Unite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării