O chineză, concediată pentru că a plecat de la muncă cu un minut mai devreme
Un proces de muncă implicând o femeie din sudul Chinei, concediată de angajator pentru că a plecat de la serviciu cu un minut mai devreme în șase zile dintr-o lună, a stârnit discuții aprinse pe rețelele de socializare despre șefii severi.

Angajata, pe nume Wang, a dat în judecată compania din Guangzhou, provincia Guangdong, la începutul acestui an, potrivit New Express, transmite Știri.md, cu referire la stirileprotv.ro.
Un tribunal local a decis recent că fostul ei angajator, al cărui nume nu a fost făcut public, a concediat-o ilegal și trebuie să îi plătească despăgubiri, însă suma nu este clară.
La sfârșitul anului trecut, un manager de resurse umane a sunat-o pe Wang și i-a spus că înregistrările de camerele de supraveghere din birou arătau că a plecat cu un minut mai devreme decât ora stabilită, timp de șase zile într-o lună.
Femeia a depus o plângere la autoritatea locală pentru drepturile muncii și a dat compania în judecată.
Ce spun avocații
Instanța a decis că, deși femia a terminat lucrul cu un minut mai devreme decât programul, nu era rezonabil să se concluzioneze că „a plecat mai devreme de la serviciu”.
Compania nu i-a emis un avertisment și nici nu i-a cerut să își corecteze comportamentul. Instanța a declarat că nu a fost adecvat ca angajatorul să o concedieze femeie și că decizia lor a fost prea dură.
Liu Biyun, avocat la firma de avocatură Laixin din Guangzhou, a declarat pentru presă că concedierea unui angajat în astfel de circumstanțe reprezintă o pedeapsă prea severă.
Decizia a stârnit ample discuții pe rețelele de socializare
„De ce nu oferă compania subvenții angajaților care vin mai devreme la muncă?”, a întrebat un utilizator online.
„Această companie nemiloasă ar trebui pedepsită”, a spus o altă persoană.
Poveștile despre reguli dure la locul de muncă devin frecvent virale pe rețelele de socializare din China.
O companie din provincia Anhui, în estul țării, s-a confruntat cu un val de critici publice în luna martie, după ce a impus reguli de tip „închisoare”, cum ar fi interzicerea folosirii telefoanelor mobile sau a părăsirii sediului companiei în timpul orelor de program.