main logo
521

Noi informații despre Papa Francisc: Are o infecție respiratorie și va rămâne în spital

Papa Francisc are o infecție respiratorie și va trebuie să stea „câteva zile” la un spital din Roma, a anunțat, miercuri seară, Vaticanul, conform BBC. Vestea vine după informația că suveranul pontif a ajuns la spital pentru un control medical programat.

Noi informații despre Papa Francisc: Are o infecție respiratorie

Papa are dificultăți cu respirația în ultimele zile, însă nu suferă de Covid-19, se arată în comunicatul Vaticanului, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Personalul său apropiat, inclusiv detaliul de securitate, va rămâne alături de Francisc la Spitalul Gemelli. O sursă citată de BBC declara, anterior, că aceste controale medicale vor continua cât va fi necesar.

Anterior, purtătorul de cuvânt Matteo Bruni a spus că Papa a fost dus la spital pentru un „control medical programat”. Conform noilor informații, infecția respiratorie va trebui tratată la spital vreme de câteva zile.

„Papa Francisc este mișcat de multele mesaje primite și își exprimă recunoștința pentru rugăciuni”, se arată în comunicat.

Problemele de sănătate ale Papei vin pe fondul perioadei extrem de aglomerate, înainte de Paște. Suveranul Pontif are programată și o vizită în Ungaria, la sfârșitul lunii aprilie.

Miercuri dimineață, Papa a condus audiența sa săptămânală din Piața Sfântul Petru și a apărut că are o stare bună de spirit. Suveranul Pontif suferă, de asemenea, de probleme de mobilitate în ultima vreme. Problemele la genunchi l-au forțat să folosească un cărucior cu rotile.

El a fost supus unei intervenții chirurgicale în 2021, pentru o problemă la colon. În ianuarie, Papa a confirmat că acea problemă de sănătate a revenit.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării