main logo
463

Motivul pentru care un alpinist a escaladat un zgârie-nori din Hong Kong

Un alpinist francez cunoscut sub numele de „Spiderman” a escaladat un zgârie-nori din Hong Kong și a afișat un steag pe care era trecut un mesaj de pace în megalopolisul frământat de revolte.

Motivul pentru care un alpinist a escaladat un zgârie-nori din Hong Kong

Alain Robert a afișat vineri dimineață un banner care arăta o strângere de mână și steagurile din Hong Kong și China, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Francezul de 57 de ani, cunoscut pentru că a urcat pe cele mai înalte clădiri din lume spune că gestul său este un „apel urgent pentru pace”. 

La fel ca în multe dintre ascensiunile sale anterioare Robert nu a folosit frânghii sau hamuri atunci când a urcat pe Cheung Kong Center, un zgârie nori cu 68 de etaje. 

Metropola, care traversează cea mai gravă criză politică de la retrocedarea sa către China, a înregistrat deja două luni de manifestaţii, din ce în ce mai des urmate de confruntări între mici grupuri radicale şi forţele antirevoltă. 

Protestele din Hong Kong au început pe 9 iunie după ce adunarea legislativă locală adoptase un act normativ care ar fi permis extrădarea infractorilor către China continentală. 

Legea respectivă a fost ulterior suspendată, dar protestele au continuat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării