main logo
420

Motivul pentru care o școală a eliminat toate cărțile Harry Potter din bibliotecă

O școală catolică din Statele Unite a eliminat toate cărțile din seria Harry Potter din biblioteca sa pentru că ar conține conține “vrăji și blesteme reale, care evocă spiritele rele când sunt citite”.

O școală a eliminat toate cărțile Harry Potter din bibliotecă

Pastorul de la școala “Sfântul Edward”, unde învață copii până la clasa a VIII-a, a trimis un email părinților în care le-a transmis că este în contact cu mai mulți exorciști care i-au recomandat să elimine cărțile lui JK Rowling din bibliotecă, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

“Aceste cărți prezintă magia ca fiind bună sau rea, ceea ce nu este adevărat, ci o înșelăciune inteligentă. Vrăjile și blestemele folosite în cărți sunt unele reale, care atunci când sunt rostite de o persoană evocă spiritele rele”, le-a scris pastorul Dan Reehil părinților elevilor.

Vrăjile și blesteme incluse în cărțile din seria Harry Potter, publicate de JK Rowlling între 1997 și 2007, includ blestemul uciderii “avada kedavra”, pe cel al torturii, “crucio”, și „imperio”, care le permite vrăjitorilor să controleze acțiunile celorlalți.

Potrivit publicației locale Tennessean, cărțile s-au aflat în biblioteca școlii până la terminarea anului școlar, însă odată cu deschiderea noii biblioteci acestea au dispărut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării