main logo
962

Moldoveni reținuți în Spania cu peste 2.700 kg de marijuana

Garda Civilă spaniolă a anunţat vineri confiscarea unei cantităţi record de 2.700 de kilograme de marijuana de contrabandă, într-o operaţiune ce a dus la arestarea a 25 de persoane în diverse zone din ţară.

Moldoveni reținuți în Spania cu peste 2.700 kg de marijuana

Operaţiunea s-a concentrat pe regiunea Catalonia (nord-est), agenţii reuşind în cadrul acţiunii destructurarea a două plantaţii de marijuana în două localităţi din zonă, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

De asemenea, au fost interceptate camioane care transportau droguri ascunse în obiecte sportive şi decorative, baloţi de lucernă, containere de vin şi bere sau droguri în transporturi de legume cu destinaţia Regatul Unit şi Olanda, a precizat Garda Civilă, într-un comunicat.

Principalii lideri ai organizaţiei erau britanici şi olandezi, iar ceilalţi membri sunt originari din Spania, Brazilia, România, Republica Moldova şi Lituania.

Gruparea utiliza o reţea de companii fictive pentru a da aparenţă legală activităţilor şi se estimează că ar fi putut obţine câştiguri de aproximativ 30 de milioane de euro.

Investigaţia a început în luna aprilie a anului trecut după capturarea a 400 kg de marijuana şi a 20 kg de haşiş ascunse într-un camion cu legume care încerca să iasă din Spania cu destinaţia Olanda.

A fost descoperită atunci existenţa unei grupări axate pe cultivarea, prepararea şi distribuţia marijuanei şi haşişului, cu mai multe celule active, a cărei activitate era localizată în diverse puncte din Catalonia şi Ţara Bascilor (nord).

Agenţii au realizat 17 percheziţii la domicilii şi depozite industriale în cadrul cărora au confiscat 160.000 de euro în numerar, dintre care 75.000 îngropaţi în podeaua unui garaj de către un lider al grupării, dar şi articole legate de prepararea drogului în vederea vânzării şi o armă de foc. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării