Moartea Papei, semn al Apocalipsei? Ce spune profeția Sfântului Maleahi
O profeție despre moartea Papei Francisc și evenimente apocaliptice care ar putea zgudui lumea a revenit în atenție, stârnind temeri și controverse. Este vorba despre așa-numita profeție a Sfântului Maleahi, un arhiepiscop irlandez din secolul al XII-lea, ale cărei predicții sunt considerate de unii ca fiind avertismente despre sfârșitul timpurilor. În aceste profeții, se menționează distrugerea orașului Roma și o zi a judecății finale, care ar putea marca sfârșitul unei epoci.

Popularizată în ultimele decenii, această profeție dă fiori celor care o interpretează ca pe un semn prevestitor al evenimentelor catastrofale ce ar putea urma, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.
Decesul papei Francisc la vârsta de 88 de ani a reprezentat o veste tristă pentru milioane de credincioși și a readus în lumina reflectoarelor o profeție medievală misterioasă, ce a influențat de-a lungul secolelor conducerea papalității. Este vorba despre celebra profeție a Sfântului Maleahi, un arhiepiscop irlandez din secolul al XII-lea. Conform legendelor, în timpul unui pelerinaj la Roma, el ar fi primit o revelație spirituală despre destinul Bisericii Catolice. Acesta a prezis lista tuturor papilor și a scris 112 fraze în limba latină, fiecare reprezentând simbolic un papă, începând cu anul 1143.
În cazul papei Francisc, specialiștii consideră că acesta este al 112-lea papă de pe lista Sfântului Maleahi – și, astfel, ultimul. Potrivit acestei profeții, în timpul pontificatului său lumea urma să fie supusă ultimelor persecuții, Roma avea să fie distrusă, iar Ziua Judecății avea să se apropie.
„În ultima persecuţie a Sfintei Biserici Romane, va sta Petru Romanul, care va păstori turma sa prin multe suferinţe. Şi când aceste lucruri se vor sfârşi, cetatea celor şapte coline va fi distrusă şi Judecătorul cel înfricoşător va judeca pe poporul său. Sfârşit”, arată profeția.
Chiar dacă Francisc nu a purtat numele Petru, unii experți remarcă anumite asemănări: numele său de familie, Bergoglio, poate fi tradus ca „munte” sau „stâncă”, cuvinte care rezonează cu numele lui Petru, al cărui nume în greacă înseamnă „piatră”. În plus, pontificatul său a avut loc într-un context mondial marcat de pandemii, conflicte, dezastre climatice și tensiuni religioase.
Profeția a fost publicată în 1595 de către benedictinul Arnold Vion, care susținea că a descoperit-o în arhivele Vaticanului. Cu toate acestea, Vaticanul nu a recunoscut vreodată autenticitatea acestor înregistrări, iar interesul pentru ele a persistat, mai ales în perioadele de schimbare a conducătorilor spirituali.
Unii istorici pun la îndoială veridicitatea acestei profeții, argumentând că manuscrisul original lipsește și că a fost descoperit doar de Benedictinul Arnold de Wyon în anul 1590. Înainte de această dată, nimeni nu a menționat existența unei astfel de profeții, ceea ce a alimentat suspiciuni cu privire la autenticitatea sa.