Metode prin care poți reduce oboseala după job, conform specialiștilor
Dacă și tu cauți metode prin care poți reduce oboseala după job, ai venit în locul potrivit. Locul de muncă nu ar trebui să te secătuiască de puteri. Cu toate acestea, dacă se întâmplă asta, specialiștii vin cu metode optime pentru a reduce acest stres.

Chiar dacă locul tău de muncă nu este obositor fizic, te poate face să te stresezi din punct de vedere mental. Deși este normal să simți puțină oboseală după o zi lungă la birou, în timp această stare se poate transforma în burnout, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.
Metode prin care poți reduce oboseala după job, conform specialiștilor
Pentru început, este important să înveți să delimitezi oboseala ușoară de o senzație de sufocare sau burnout. Anumite ajustări zilnice în rutină îți pot oferi energia de care ai nevoie fără a avea nevoie de o altă cană de cafea pentru a susține ritmul alert.
În funcție de task-urile zilnice pe care le ai, încearcă să le pui în categorii. Observă cât de multă energie îți consumă fiecare și cum te simți la finalul acestora. Cele care ocupă mai mult timp, cele care nu necesită atât de mult efort și cele mai ușoare, potrivit specialiștilor.
Atunci când iei pauze, încearcă să le împarți pe segmente. Astfel, la finalul zilei, nu vei simți oboseala epuizantă. Chiar și cinci minute îți pot oferi ulterior un boost de energie pentru a continua munca, arată cei de la Realsimple.com. Poți seta o alarmă în cazul în cazul în care nu poți să-ți reamintești singură.
Chiar dacă nu ești o persoană extrovertă sau nu-ți dorești să creezi legături de prieteniei la locul de muncă, fiecare conexiune este importantă. Simplele interacțiuni îți pot schimba starea de spirit, astfel ca la finalul zilei oboseala să nu se mai resimtă atât de tare.
Activități relaxante la locul de muncă
Chiar și în pauzele scurte poți profita de momente pentru a întreprinde activități relaxante care îți fac plăcere. Nu este nevoie să aștepți până la finalul programului. Chiar și cinci minute în care citești, scrii în jurnal, meditezi sau faci stretching, îți pot oferi o stare bună.
O tranziție zilnică între locul de muncă și activitățile pe care le întreprinzi acasă îți pot schimba starea de spirit. Poate fi vorba despre schimbarea hainelor în care ai petrecut toată ziua la job sau chiar 10 minute de plimbare. În acest fel scade nivelul de cortizol și ajută la reglarea proceselor mentale.
Pentru acele zile în care îți mai rămâne energie, mișcarea previne fără doar și poate „lenea” după o zi lungă de muncă. Mișcările blânde sau chiar stretching pot reduce nivelul de cortizol și oboseala creierului, spun cei de la Womenshealthmag.com. În cazul în care există această posibilitate, e important să stai la soare. Aerul proaspăt este revigorant, asta după ce ai stat multe ore la birou. De asemenea, ajută la menținerea unui somn odihnitor.
Permite-i corpului să se odihnească atunci când simte nevoia, nu atunci când consideri tu că ar fi potrivit. În acest fel, este importantă o rutină zilnică pe care să o respecți cu strictețe. De asemenea, specialiștii spun că este important să dormim atâta timp cât corpul ne permite.
Un somn odihnitor scapă creierul de toxine și îți oferă putere pentru a doua zi. Indiferent cum ți-ai creat rutina zilnică, este foarte important ca fiecare dimineață și fiecare seară să se încheie în același fel astfel încât corpul să nu resimtă prea mari schimbări.