main logo
1214

Măsura dură propusă de premierul Italiei pentru a limita răspândirea virusului

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat joi că va cere Parlamentului să extindă starea de urgenţă până la sfârşitul lunii ianuarie, deoarece guvernul încearcă să evite creşterea numărului cazurilor de COVID, lucru care se întâmplă în alte ţări europene, relatează Reuters.

Măsura dură propusă de premierul Italiei pentru a combate COVID-19Foto: Mediafax

Starea de urgenţă, care urmează să expire la mijlocul lunii octombrie, conferă puteri mai mari guvernului, ajutând oficialii să ocolească birocraţia care împiedică mult procesul decizional în Italia, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

"Vom propune parlamentului extinderea stării de urgenţă, probabil până la sfârşitul lunii ianuarie 2021," a declarat Conte în timpul unei vizite la Caserta, în sudul Italiei.

Guvernul deţine majoritate în legislativ.

Italia, prima ţară europeană care a trecut printr-o epidemie majoră de COVID-19 în primăvară, a reuşit să reducă numărul de infectări după ce a impus o carantină strictă din martie până în mai.

Cu toate acestea, are cel mai mare număr de decese din cauza noului coronavirus din Europa continentală, cu 35.894 de decese raportate.

Cazurile zilnice au crescut din nou în ultimele două luni în Italia, dar rămân sub 2.000, mult sub  Franţa şi Spania, care au fost forţate să impună noi restricţii în unele zone.

”Situaţia rămâne critică, deşi infecţiile sunt sub control,” a adăugat Conte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării