main logo
1115

Letonia promite ajutor militar suplimentar Kievului

Președintele Letoniei, Edgars Rinkevics, a promis că țara sa va oferi Ucrainei ajutor militar suplimentar pentru apărarea sa împotriva Rusiei, relatează dpa, citată de Agerpres.

Letonia promite ajutor militar suplimentar KievuluiFoto: Radiomoldova.md

După o întâlnire joi, la Riga, cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski, președintele leton a anunțat următorul pachet de ajutor care include mortiere, muniție de artilerie, sisteme de apărare antitanc și antiaeriană, lansatoare de rachete, vehicule de teren, grenade, elicoptere și alte echipamente, transmite Știri.md, cu referire la radiomoldova.md. 

Letonia vrea, de asemenea, să antreneze 3.000 de soldați ucraineni în acest an și sprijină Ucraina cu producția de drone.

„Guvernul, țara noastră și cetățenii noștri vor continua să ofere Ucrainei tot sprijinul de care are nevoie”, a spus Rinkevics.

Zelenski a mulțumit Letoniei pentru „sprijinul său ferm” și pentru ajutorul militar suplimentar promis.

„Ajutorul va fi folosit de Ucraina în mod eficient. Puterea soldaților noștri, puterea forțelor noastre armate va depinde foarte mult de acest gen de ajutor în viitor”, a declarat Zelenski, reiterând totodată importanța sprijinului pentru aderarea țării sale la NATO și UE.

Letonia a fost ultima oprire în cadrul turneului efectuat de șeful statului ucrainean în țările baltice, considerate unele dintre cele mai ferme susținătoare ale Kievului pe plan internațional.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării