315
0
Kim Jong-un a preferat să viziteze o plantație de cartofi în loc să se întâlnească cu Mike Pompeo
315
0

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a preferat să viziteze o plantație de cartofi în loc să se întâlească cu șeful diplomației americane Mike Pompeo, la ultima vizită a acestuia la Phenian.

Kim Jong-un a preferat să viziteze o plantație de cartofi în loc să se întâlnească cu Mike Pompeo.

Marți, televiziunea de stat KCNA a transmis că liderul nord-coreean a vizitat o plantație de cartofi din localitatea Junghung din ținutul Samjiyon, în apropiere de granița cu China, transmite stirileprotv.ro.

Newsweek relatează că, deși este neclar când anume a avut loc această inspecție, există indicii că evenimentul s-ar fi petrecut chiar în timpul ultimei vizite a lui Pompeo la Phenian.

La fermă, Kim Jong-un i-a învățat pe muncitori cum să planteze cartofi și i-a instruit să „sporească nivelul de calitate a producției”, folosind diverse specii care au un „gust bun”.

În tot acest timp, șeful Departamentului de Stat al Statelor Unite se afla într-o vizită de două zile la Phenian, cu scopul de a discuta acordul privind denuclearizarea, stabilit în urma întrevederii dintre Kim Jong-un și Donald Trump, la summitul de la Singapore. Deși Casa Albă anunțase că Pompeo urmează să discute cu liderul nord-coreean, întrevederea n-a mai avut loc. În schimb, Pompeo s-a întâlnit cu Kim Yong-chol și cu alți oficiali nord-coreeni.

La scurt timp după ce Mike Pompeo a plecat din capitala Coreei de Nord, ministrul nord-coreean de Externe a descris comportamentul lui drept „unul de gangster”. Totdată, oficialii de la Phenian au precizat că nu a fost o discuție productivă.

Duminică, Pompeo a respins comentariile oficialilor nord-coreeni, subliniind că, de fapt, întrevederea a fost una productivă: „Dacă acele solicitări au fost tipice unui gangster, atunci lumea este o bandă de hoți. Am avut conversații detaliate, substanțiale despre următorii pași privind o denuclearizare totală”.

Luni, și președintele american Donald Trump a intervenit, scriind pe Twitter că speră ca liderul Kim Jong-un să se țină de cuvânt. „Am încredere că va onora contractul pe care l-am semnat și, mai important de atât, strângerea de mână. Am convenit asupra denuclearizării Coreei de Nord. China, pe de altă parte, pune presiuni negative asupra acordului din cauza atitudinii noastre față de comerțul cu bunuri din această țară.”

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter