main logo
605

Kemerovo: A fost arestat șeful grupului de pompieri, care a stins incendiul din centrul comercial

Judecătoria centrală din Kemerovo l-a arestat pe Serghei Ghenin, șeful grupului de pompieri, care a stins incendiul din mall din centrul orașului, scrie Interfax, citat de tvrain.ru.

Ghenin a fost arestat pentru două luni. Acesta este învinuit de faptul că nu ar fi ascultat de indicațiile unor martori, care i-ar fi spus drumul cel mai scurt spre sala de cinematograf de la al patrulea etaj, unde mai erau mulți oameni, iar ca rezultat, a fost pierdut timp prețios, transmite unimedia.info.

Șeful pompierilor neagă toate acuzațiile. Ministerul pentru situații excepționale din Rusia a spus că acesta a acționat după regulile pompierilor și s-a ghidat de principiul unui singur om în gestionarea crizei. Acesta ar fi primit indicații să meargă la etajul patru, unde a salvat o persoană. 

Amintim că în urma incendiului dintr-un centru comercial din Kemerovo au decedat 64 de oameni, printre care majoritatea copii. Alți 80 de oameni au avut de suferit. În total, opt persoane sunt judecate pe cazul incendiului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării