main logo
960

Karina Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj în Rusia, plasată în carantină

Fostul membru al consiliului de administraţie al companiei ruseşti Inter RAO, Karina Turcan, acuzată de spionaj în folosul Moldovei, a fost pusă în carantină la Lefortovo, fiind suspectată de infectare cu coronavirus.

Moldoveanca acuzată de spionaj în Rusia, plasată în carantină

Potrivit agenţiei Infotag, cu referire la presa rusească, Turcan este acuzată de spionaj. Ea a fost reţinută în vara anului 2018, transmite Știri.md.

Potrivit anchetatorilor, fostul manager de top al companiei Inter RAO, la 16 august 2004, "a devenit agent al serviciilor speciale moldoveneşti". Se presupune că Ţurcan, la 29 septembrie 2015, "a predat un document important serviciului de securitate al Moldovei".

Ţurcan nu-şi recunoaşte vinovăţia, avocaţii ei insistând că probele au fost falsificate.

În ianuarie 2020, prima instanţă a Curţii de Apel de jurisdicţie generală de la Moscova a anulat decizia din decembrie a Judecătoriei orăşeneşti din Moscova, care prelungea arestul ei până la 21 de luni, schimbând măsura preventivă cu interdicţia pentru anumite acţiuni. 

A doua instanţă de casare, la propunerea Procuraturii Generale, a anulat decizia Curţii de Apel şi a trecut-o din nou pe Ţurcan sub strajă. Ea a petrecut în libertate doar 23 de zile.

Karina Ţurcan a lucrat la Termocentrala de la Cuciurgan, deţinută de compania Inter RAO (Rusia).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării