main logo
408

Juncker, ultimatum pentru Boris Johnson să publice planul ieșirii din UE

Președintele în funcție încă al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a solicitat Londrei publicarea integrală a propunerilor privind ieșirea Marii Britanii din UE, după ce premierul irlandez, Leo Varadkar, a semnalat niște contradicții între discursul lui Boris Johnson și forma scrisă a propunerilor.

Juncker, ultimatum pentru Boris Johnson să publice planul ieșirii din UE

Propunerile prim-ministrului britanic, Boris Johnson, privind procesul Brexit au fost prezentate în cadrul reuniunii anuale a Partidului Conservator de miercuri, însă forma integrală a planurilor scrise nu a fost publicată, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Din textul legislativ de 44 de pagini, cuprinzând totalitatea propunerilor Executivului britanic, doar șapte pagini, ce includ explicații ale planurilor, au fost făcute publice, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Varadkar a decis să solicite publicarea integrală a propunerilor Londrei , în special pentru prevederile scrise în cele șapte pagini publicate în ceea ce privește reglementarea situației graniței cu Irlanda,.

Solicitarea lui Juncker vine după o discuție telefonică avută cu prim-ministrul de la Dublin, în urma căreia cei doi oficiali au convenit asupra necesității ca Marea Britanie să publice versiunea integrală a textului prezentat miercuri.

Guvernul britanic susține menținerea confidențialității textului până la finalizarea consultărilor. „Este perfect normal ca textul propunerilor legislative să rămână confidențial pe parcursul negocierilor detaliate”, a declarat un oficial britanic.

Premierul Boris Johnson a formulat miercuri propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată şi anunţând că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării