226
0
Inundații fără precedent în Croația: În trei ore a plouat cât în 6 luni
226
0

O furtună puternică s-a abătut asupra orașului Dubrovnik din sudul Croației, unul dintre cele mai importante centre turistice ale țării.

În doar 3 ore a căzut o cantitate de precipitații egală cu cea înregistrată în mod normal în 6 luni, scrie The Watchers News.

Numeroase case, magazine și străzile orașului, vizitat de milioane de turiști anual, au fost inundate în doar câteva ore, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Potrivit meteorologilor, de la ora 5 până la ora 8 dimineață în Dubrovnik au căzut 259,2 mm de ploaie, aceeași cantitate înregistrată în perioada 26 martie – 1 octombrie.

Furtuna a stabilit recordul de precipitații pe 24 de ore al orașului pentru orice zi a anului de la începutul măsurătorilor hidrologice. Recordul precedent de precipitații a fost de 154,8 mm, stabilit pe 13 octombrie 2002.

Inundațiile au determinat autoritățile locale să închidă școlile și să lanseze avertismente pentru șoferii care erau obligați să iasă pe șosele.

De asemenea, cantitățile de apă căzute au determinat pe lângă inundații și alunecări de teren și au făcut apa de la robinet nepotabilă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter