main logo
2124

Întâlnire la graniță, soluția găsită de doi gemeni pentru a se vedea în pandemie

Doi frați, în vârstă de 73 de ani, nu au lăsat restricțiile anti-COVID să-i despartă și au continuat să se întâlnească în fiecare sfârșit de săptămână, fără ca niciunul să părăsească țara în care se află - Norvegia, respectiv Suedia.

Întâlnire la graniță, soluția găsită de doi gemeni pentru a se vedeaFoto: publika.md

Restricțiile din pandemie nu le-au permis timp de un an să se viziteze acasă, dar Ola și Pontus Berglund au găsit un loc unde pot să discute fără să încalce vreo regulă: un pod care unește Norvegia și Suedia, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

În fiecare weekend, cei doi se întâlnesc pe pod, fără ca niciunul să treacă granița dintre cele două țări, marcată pe șosea cu o linie albă. Își aduc un scăunel de camping, termosuri cu băuturi calde și sendvișuri. Și apoi discută.

„Nu ni s-a permis să trecem granița. A trebuit să stau la un metru distanță pe partea mea și el la un metru distanță pe partea lui. Practic, au trebuit să fie doi metri între noi”, a explicat Ola pentru The local.

De obicei, cei doi se vizitau acasă, la final de săptămână. Ola locuiește în Halden, Norvegia, unde s-a mutat în urmă cu 40 de ani pentru partenera lui. La jumătate de oră de mers cu mașina, în localitatea suedeză Stromstad, stă Pontus.

„E foarte ciudat, dar a devenit o nevoie, una presantă, pentru că ne întâlneam săptămânal și am vrut să continuăm să facem asta. Pandemia nu ne-a oprit din a ne vedea și asta e o victorie”, a spus și Pontus.

Granițele între cele două state au rămas închise din cauza evoluției pandemiei, ceea ce i-a înfuriat pe mulți norvegieni care au case de vacanță în Suedia, unde viața e puțin mai ieftină. Unii chiar au dat statul norvegian în judecată ca să ridice carantina obligatorie între state.

Astfel, soluția găsită de cei doi frați i-a transformat în vedete locale.

„Este important pentru noi să ne întâlnim și să vorbim despre orice vrem”, a spus Ola.

Într-un an de zile, doar în trei weekenduri nu s-au putut întâlni. În rest, au fost acolo, pe pod, la ora stabilită, chiar dacă a nins sau a viscolit. Ba chiar au petrecut două aniversări, fiind născuți pe 20 aprilie, în acest loc.

„Fiecare întâlnire a fost ca o petrecere. Pentru că locuiesc singur, a fost foarte important să mă văd cu Ola, altfel aș fi suferit de depresie”, spune Pontus, de pe partea suedeză.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării