1 august, 18:00
487
0
Încă două județe din România impun obligativitatea purtării măștii în aer liber
1 august, 18:00
487
0

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie şi în spaţiile publice din județul Timiş, începând din această seară, de la ora 19.00. Măsura va fi valabilă pe toată perioada stării de alertă, transmite instituția prefectului.

Foto: jurnalul.antena3.ro

Masca va fi obligatorie în pieţe, târguri, pieţe de vechituri, zone de aşteptare, staţii transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale oraşelor (cu excepţia Pieţei Victoria din Timişoara şi centrul istoric al municipiului Timişoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice, transmite Știri.md cu referire la Antena3.ro.

Excepții

Copiii cu vârste de sub 5 ani, persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport.

Evenimentele publice şi private se vor desfăşura cu participarea unui număr limitat de persoane și a păstrării distanţării sociale.

Operatorii economici au obligaţia să ia măsuri asupra stabilirii numărului de clienţi la locurile pe scaune şi a oricăror activităţi care  presupun interacţiunea fizică, inclusiv dansul.

Se interzice funcţionarea spaţiilor destinate jocurilor de noroc, teraselor, cluburilor, barurilor şi altele asemenea între orele 23,00 - 6,00, organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor şi pieţelor de vechituri până la încetarea stării de alertă, cu excepţia pieţelor agroalimentare.

Clienţii vor purta măşti de protecţie în piețe, iar comercianţii vor purta atât măşti, cât şi mănuşi.

Pe perioada desfăşurării evenimentelor sportive, stafful tehnic şi  personalul care participă la eveniment trebuie să poarte măști, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport şi copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

Masca de protecție va deveni obligatorie în următoarele locuri:

- pieţe agroalimentare cu program zilnic, de luni până vineri, între orele 15,00 - 18,00 şi permanent sâmbăta şi duminica;
- pieţele agroalimentare cu program săptămânal, în zilele când sunt deschise, pe întreaga perioadă;
- pieţele volante/pieţele mixte, pe durata desfăşurării activității;
- târguri generale/specializate, pe durata desfăşurării activității;
- bâlciuri/festivaluri tematice, pe durata desfăşurării activității;
- staţii de autobuz, staţii de cale ferată, autogări, Aeroportul Internaţional Sibiu zona de parcare, staţiile de îmbarcare transport pe cablu (Bâlea Cascadă, Bâlea Lac şi Păltiniş) pe perioada staţionării şi îmbarcării;
- pe perioada desfăşurării ceremoniilor funerare;
- Grădina Zoologică Sibiu, în zonele cu potenţial de aglomerare - casa de bilete, zona chioşcurilor şi tarabelor, zona lacului de agrement;
- parcuri - în zonele de socializare,
- evenimente culturale organizate în spaţii deschise.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter