main logo
1067

Gestul unui om al străzii a păcălit o lume întreagă. Cum a reușit să strângă 400.000 de dolari

Povestea unui om al străzii din Statele Unite, care a impresionat o țară întreagă după ce i-a dat ultimii săi bani unei femei care rămăsese fără benzină la mașină, s-a dovedit a fi o minciună.

Cum a reușit un om al străzii să strângă 400.000 de dolari

Kate McClure și Mark D’Amico au pornit o campanie pentru a-l ajuta pe veteranul Johnny Bobbitt, în urma căreia au strâns peste 400.000 de dolari, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Cu toate acestea, anchetatorii au descoperit că întreg scenariul a fost „fabricat”, astfel că cei trei riscă între cinci și 10 ani de închisoare pentru infracțiunea comisă.

În luna august, Bobbitt luase măsuri legale împotriva cuplului, susținând că cei doi au profitat de banii pe care i-au strâns în numele său. De aceea, autoritățile americane au deschis o anchetă și au descoperit că toți trei au fost complici în tentativa de a păcăli oamenii, informează BBC News.

Astfel, procurorul ținutului Burlington, Scott Coffina, a precizat într-o conferință de presă că „povestea care a generat această campanie părea prea bună ca să fie adevărată.”

„Din nefericire, așa a fost. Întreaga campanie a fost construită pe o miniciună”, a mai spus el.

Potrivit anchetatorilor, întreaga strategie ar fi fost pusă la punct timp de o lună, înainte să fie lansată. Astfel, Kate McClure a anunțat că un om al străzii și-a folosit ultimii 20 de dolari ca să o ajute, când i s-a stricat mașina în noiembrie 2017, astfel că își dorește să-l ajute. Mesajul a fost însoțit de o fotografie în care aceasta apare alături de bărbat, un fost veteran și dependent de droguri.

Impresionați de poveste, 14.000 de oameni au donat pentru bărbat și s-au strâns 400.000 de dolari pentru presupusul om al străzii. Oamenii legii au descoperit, însă, că fotografia ar fi fost făcută după ce Kate McClure și Mark D’Amico l-au văzut pe Johnny Bobbitt sub în pod, când se aflau la un cazino din apropiere.

În luna august, însă, relația celor trei a ajuns într-un impas în când Bobbitt a făcut plângere împotriva cuplului, susținând că i-au folosit banii ca să ducă o viață extravagantă. Ei i-au cumpărat acestuia o camionetă, dar după aceea i-ar fi zis să o mute din fața casei lor.

„Orice dolar pe care punea mâna se ducea pe droguri”, a spus D’Amico în lun august.

Când au văzut că donațiile au depășit pragul stabilit de ei, cel de 10.000 de dolari, cei doi au început să folosească banii, cumpărându-și o mașină, plecând în vacanțe scumpe și pariind la cazino. Potrivit anchetatorilor, din întreaga sumă Bobbitt a primit în jur de 75.000 de dolari.

Oamenii legii au mai descoperit și mii de mesaje în care cuplul discuta despre situația financiară și cum plănuiau să obțină mai mulți bani de pe urma acestei povești.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării