main logo
713

Fosta soție a lui Silvio Berlusconi, obligată să îi dea 60 de milioane de euro

Veronica Lario, a doua fostă soţie a lui Silvio Berlusconi, trebuie să înapoieze fostului premier italian 60 de milioane de euro pe care i-a primit în urma divorţului, potrivit unui ordin emis de Tribunalul Suprem de la Roma la finalul săptămânii.

Fosta soție a lui Berlusconi, obligată să îi dea 60 de milioane de euroFoto: gettyimages.com

Această decizie confirmă sentinţa dată în favoarea lui Berlusconi, în noiembrie 2017, de Curtea de Apel din Milano, scrie presa italiană, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Tribunalul Suprem consideră că Berlusconi şi-a îndeplinit obligaţiile economice faţă de fosta soţie, pe când erau căsătoriţi. În plus, magistraţii au considerat că Lario nu a contribuit în niciun fel la averea fostului ei soţ, aşa că cele 60 de milioane de euro pe care le-a primit trebuie înapoiate lui Berlusconi.

Disputa dintre cei doi a început în mai 2009, când ea a cerut divorţul după ce în presă au apărut fotografii cu politicianul la petrecerea unei tinere în vârstă de 18 ani.

Berlusconi şi Lario au avut o relaţie de 30 de ani, iar timp de 19 ani au fost căsătoriţi. Au împreună trei copii: Barbara (1984), Eleonora (1986) şi Luigi (1988). Din prima căsnicie, Berlusconi mai are o fiică şi un fiu: Marina (1966) şi Pier Silvio (1969).

În decembrie 2012, Tribunalul din Milano a stabilit că Berlusconi trebuie să plătească o pensie alimentară de 3 milioane de euro pe lună, decizie contestată de politician. 

Patru ani mai târziu, Tribunalul din Monza a scăzut suma şi a decis că Berlusconi trebuia să plătească 1,4 milioane de euro pe lună fostei lui soţii.

Suma, considerată excesivă de avocaţii patronului Mediaset, a fost contestată şi anulată în noiembrie 2017. 

La acea dată, Curtea de Apel din Milano a stabilit că Lario (pe numele real Miriam Raffaella Bartolini) trebuie să înapoieze 45 de milioane de euro primiţi până la data respectivă ca pensie alimentară, după ce avocaţii lui Berlusconi au demonstrat că fosta actriţă deţinea lichidităţi, bijuterii şi proprietăţi în valoare de peste 16 milioane de euro. În plus, cei trei copii ai lor erau majori şi se puteau întreţine.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării