main logo
350

Fosta ambasadoare americană la Kiev urma să fie audiată în ancheta lui Donald Trump

Fosta ambasadoare americană la Kiev Marie Iovanovici urma să fie audiată în ancheta de destituire a președintelui Donald Trump, deși nu e sigur că ea va putea depune mărturie.

Marie Iovanovici urma să fie audiată în ancheta lui Donald Trump

În 8 octombrie, Departamentul de stat american i-a interzis ambasadorului Statelor Unite la Uniunea Europeană Gordon Sondland să apară în fața Comisiilor pentru informații, afaceri externe și reforme ale Camerei Reprezentanților, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Măsura a făcut să crească tensiunile dintre Casa Albă și democrații din Congres care au declanșat o investigație ce ar putea duce la destitutirea președintelui american, ceva care s-a întîmplat doar de două ori în istoria Statelor Unite.

Diplomat de carieră, Iovanovici a fost îndepărtată brusc din postul de ambasador cu două luni înainte de terminarea mandatului, după toate aparențele din cauza unui conflict cu Rudy Giuliani, avocatul lui Trump în chestiunea controversatei conversații telefonice dintre președintele american și omologului său ucrainean, în care se relatează că președintele Trump a presat Ucraina să investigheze familia rivalului său politic Joe Biden.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării