main logo
613

Fost oficial NATO: Nicio țară nu mai trebuie jertfită pentru o relație bună cu Moscova

Vocea Americii în limba georgiană, dezbate noul raport realizat de diplomații Daniel Fried și Alexander Vershbow referitor la cum ar trebui să privească NATO, relațiile cu Rusia, Ucraina, Belarus și Georgia.

Fost oficial: Nicio țară nu trebuie jertfită pentru o relație cu MoscovaFoto: pixabay.com

Alexander Vershbow este fostul secretar adjunct al NATO și fost ambasador al Americii în Rusia. Daniel Fried a fost adjunctul secretarului de stat american pentru afaceri în Europa și Eurasia, transmite Știri.md cu referire la Rfi.ro.

Cei doi propun un nou statut pentru a proteja Georgia și Ucraina, cel de membru asociat.

„În detrimentul principiilor noastre, nu încercați să ajungeți la mari acorduri cu Putin. Pe altarul unor relații mai bune cu Moscova, nu sacrificați alte țări.

Trebuie să rezistăm agresiunii rusești în toate domeniile, consolidând NATO. Pentru a ne proteja de interferențele politice și a crea securitatea cibernetică, trebuie să ajutăm Ucraina, Georgia și, acum, Belarusul să își protejeze suveranitatea,” spune Alexander Vershbow.

„Sfatul nostru atunci când ne conectăm cu liderii politici ruși, funcționari, este că trebuie să ne conectăm și cu societatea civilă rusă, în special cu generația mai tânără.

Poate fi complicat și mai mult de faptul că liderii opoziției și membrii societății civile din Rusia sunt numiți agenți străini. Ca răspuns, trebuie să luptăm în spațiul informațional pentru a clarifica obiectivele Occidentului”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării