main logo
635

Fenomen incredibil în China: Ploaie cu fructe de mare

În orașul Qingdao din China a început săptămâna trecută să plouă cu fructe de mare, iar lumea a fost, pe bună dreptate, confuză.

Fenomen incredibil în China: Ploaie cu fructe de mare

Locuitorii orașului au distribuit pe internet imagini cu fenomenul obișnuit. În imagini pot fi văzuți creveți și stele de mare care au căzut pe parbrize, precum și o caracatiță care cade dramatic (fotografia cu caracatița este însă falsă și adăugată doar pentru a sublinia cât de bizară a fost întreaga situație).

Cumva, nu este prima ploaia de acest gen. Au mai existat ploi cu fructe de mare, dar și cu broaște, păsări moarte, viermi sau păianjeni. Aceste fenomene rare încă nu pot fi explicate pe deplin de știință, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

În cazul ploilor cu fructe de mare, cea mai plauzibilă explicație o reprezintă tornadele de apă. Aceste tornade se formează când coloane puternice și mari de vânt apar deasupra apei. Ele pot ajunge pe uscat în timpul furtunilor puternice.

„La fel ca o tornadă, o tornadă matură de apă constă dintr-un vortex central de joasă presiune, înconjurat de o pâlnie rotativă de curenți verticali”, subliniază un articol din US Library of Congress. „Vortexul din centrul acestor furtuni este suficient de puternic pentru a aspira aerul, apa și obiectele mici, ca într-un vid.”

Nu se știe cauza ploii neobișnuite din Qingdao, dar există oameni care spun că vântul ar fi putut să fi dărâmat un magazin stradal cu fructe de mare, iar acestea din urmă s-au împrăștiat pe străzi.

Totuși, mai există cazuri de ploi cu păsări moarte sau cu păianjeni, după cum am explicat mai sus. În primul caz, se poate întâmpla ca un cârd de păsări să se simtă brusc dezorientate la auzul unor zgomote extrem de puternic, moment în care încep să se lovească unele de altele și de obiectele joase. În cazul ploilor cu păianjeni, cauza o reprezintă o anumită tehnică de migrație a arahnidelor.

Aceasta presupune ca puii de păianjen să urce într-un punct foarte sus, să își lanseze pânza și să se lase purtați de briză. Ei pot zbura astfel până la trei kilometri – iar uneori, se întâmplă să cadă și să pară că plouă cu păianjeni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării