main logo
1102

Fapta unui om al străzii care a găsit o geantă cu 17.000 de dolari

Ce faci dacă găseşti chiar în prag de Crăciun o geantă cu 17.000 de dolari? Consideri banii un cadou venit din cer sau îi predai poliţiei?

Fapta unui om al străzii care a găsit o geantă cu 17.000 de dolari

Un om fără adăpost din Washington a ales a doua variantă - cea corectă - deşi mică avere l-ar fi ajutat să înceapă o viaţă nouă, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Kevin aştepta să se deschidă cantina socială, unde mănâncă adesea, iar în faţa uşii a zărit o pungă care i-a stârnit interesul. A luat-o şi, spre marea lui uimire, a descoperit că este plină cu bancnote. În total, 17.000 de dolari.

Anita Miller, managerul cantinei sociale: „S-a aplecat, a luat punga, s-a uitat în ea şi şi-a dat seama imediat că e vorba de o groază de bani. A aşteptat ca angajata noastră să sosească la şapte şi jumătate dimineaţa. I-a dat punga spunându-i că cineva a lăsat-o acolo pentru noi”.

Angajaţii au predat banii poliţiei. Cum în 90 de zile nu i-a revendicat nimeni, cantina socială a primit acceptul să-i păstreze. Şi îi va folosi ca să extindă bucătăria şi sala de mese - pentru a putea hrăni mai mulţi nevoiaşi.

Anita Miller, managera cantinei sociale: „A fost o decizie dificilă pentru el, întrucât banii i-ar fi prins tare bine. El ştie că nu e bine să iei lucrul altcuiva, asta înseamnă să furi şi el nu face aşa ceva”.

Kevin a fost decorat de poliţia din Washington, iar primăria i-a oferit vouchere de cumpărături la magazinul lui preferat. În plus, angajaţii cantinei îl aşteaptă în fiecare zi cu o masă caldă şi îi pregătesc un pachet.

Anita Miller, managera cantinei sociale: „Mă bucur că putem să-l ajutăm, fiindcă şi el ne-a ajutat pe noi. E un sentiment extraordinar. Credeţi-mă, ne-a deschis ochii tuturor”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării