main logo
1889

Fake news cu live pe Facebook de la un spital cu 100 de pacienți COVID

Un nou dosar penal pentru informaţii false despre criza COVID şi situaţia critică din spitale.

Fake news cu live pe Facebook de la un spital cu 100 de pacienți COVID

Un timişorean s-a filmat în curtea spitalului "Victor Babeş" printre salvări şi bolnavi, dar le-a transmis celor care îl urmăresc pe internet că, de fapt, spitalul este gol, iar bolnavii nu există, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Poliţiştii au văzut postarea, s-au sesizat din oficiu şi i-au deschis dosar penal individului.

"Aici este spitalul 'Victor Babeș' din Timișoara, nu vedeți că nu este nicio urgență - totdeauna spitalul este gol".

Așa a încercat un timișorean să-și convingă urmăritorii de pe Facebook că nu există o criză sanitară. S-a plimbat prin curtea din spate a spitalului "Victor Babeș" și chiar printre ambulanțele care așteptau să preia bolnavi de COVID.

Adriana Pinti, jurnalist TVR: "Potrivit celor mai recente raportări, în acest moment, la spitalul 'Victor Babeș' din Timișoara sunt internați 116 pacienți - 22 dintre aceștia sunt cu forme medii de COVID-19, 82 cu forme severe și 12 sunt internați pe secția de terapie intensivă".

Bărbatul a ajuns și în zona de triaj, pe care a confundat-o cu un centru de vaccinare, așa că a umblat fără mască printre oameni confirmați cu SARS-CoV-2.

Adriana Pinti, jurnalist TVR: "Zona despre care bărbatul susține că este centru de vaccinare este de fapt punct de triaj epidemiologic. Aici ajung pacienții cu COVID-19 pentru a fi evaluați clinic. Centrul funcționează zilnic între 15.00 și 20.00".

Polițiștii din cadrul secției 1 din Timișoara s-au sesizat din oficiu.

Bărbatul a venit la secție însoțit de câțiva susținători.

Vasile Irinel: "Prin auzite, pe internet, am văzut că mi s-a pornit deja un dosar penal fără să știu, n-am primit nicio confirmare la adresa respectivă și am venit deci să confirm dacă într-adevăr s-a făcut dosar penal sau urmărire penală".

Bărbatul este cunoscut ca participant fidel la acțiunile de protest față de măsurile luate de autorități pentru combaterea pandemiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării