Experți ruși, despre război: În 2024, Kievul va avea forțe să ne atace
În 2024, Ucraina se va confrunta cu o criză economică, precum și cu dificultăți pe câmpul de luptă - declară într-un glas experții ruși.
În același timp, ei sunt siguri că Occidentul nu va abandona Kievul, deși țările NATO se află acum într-o situație dificilă, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro.
Astfel consideră, de exemplu, șeful Centrului pentru studierea conflictelor militare și politice, expertul militar Andrei Klințevici. El crede că, până la sfârșitul anului 2024, Ucraina va avea forțe și mijloace să lupte și chiar să atace. Kievul va primi ajutor de la țările europene.
Colegul său, expertul militar Yuri Knutov, directorul Muzeului apărării antiaeriene, adaugă că „SUA vor face totul pentru a menține Ucraina pe orbita lor”, dovadă fiind livrările de arme care sunt planificate și se realizează către Ucraina.
Între timp, pe front se remarcă în prezent o schimbare în caracterul desfășurării acțiunilor militare, în formele și metodele luptei armate de ambele părți, sunt de părere experții militari.
Ei subliniază că, dacă Federația Rusă își sporește resursele și, în general, deține apărarea și atacă, pentru Forțele Armate ale Ucrainei iarna și anul 2024 vor deveni extrem de dificile fără sprijin financiar și militar, iar schimbările pe câmpul de luptă în favoarea Federației Ruse ar putea apărea încă de la începutul acestui an.
Și, deși există posibilitatea ca Kievul să se hotărască să lanseze contraofensiva-2, este puțin probabil ca rezultatul acesteia să fie pozitiv pentru Kiev, cred experții, amintind că Forțele Armate ale Ucrainei au eșuat prima operațiune în vara anului trecut, deși atunci erau plini de forță și bine înarmați, spre deosebire de starea actuală a armatei.
Există șanse pentru negocieri între Federația Rusă și Ucraina în 2024, dar este puțin probabil ca dialogul să fie posibil, sunt de părere experții.
Ei nu exclud că în anul în care am intrat Federația Rusă va fi convinsă să încline spre o poziție de negociere, pentru a se îngheța conflictul și a oferi posibilitatea de a spori și reorganiza Forțele Armate ale Ucrainei. Însă în general, cu sau fără negocieri, nu va exista o existență pașnică cu Ucraina în viitorul apropiat, conchid analiștii.