main logo
348

Eurodeputata Maria Joao Rodrigues, vinovată de hărţuire psihologică

Parlamentul European a găsit-o joi vinovată pe eurodeputata portugheză Maria Joao Rodrigues (membră a grupului europarlamentar socialist) de ''hărţuire psihologică'' a asistentei sale, a anunţat joi Pavel Telička, vicepreşedinte al Parlamentului European

Eurodeputata Maria Joao Rodrigues, vinovată de hărţuire psihologică

''După analizarea declaraţiei scrise făcute de membrul în cauză al PE şi după audierea sa, preşedintele a decis să impună o penalizare Mariei Joao Rodrigues ... ca rezultat al comportamentului său faţă de asistenta sa parlamentară acreditată, care a fost de aşa natură încât a constituit hărţuire psihologică'', a spus Telička în ultima sesiune plenară ordinară a PE înaintea alegerilor europene din 23-26 mai, transmite Știri.md cu referire la stiripesurse.ro.

În luna ianuarie, presa europeană a relatat că Parlamentul European a deschis o anchetă contra lui Rodrigues, o socialistă portugheză susţinătoare a politicii sociale a UE, după primirea unei reclamaţii de la un angajat. 

Au existat nouă acuzaţii separate contra Mariei Joao Rodrigues, printre care tentativele de a înregistra un număr redus al orelor de muncă şi de scădere a salariului unei asistente după concediul de maternitate, solicitarea ca asistenta să îşi ia concediu medical pentru a realiza sarcini de serviciu seara târziu sau cererea ca asistenţii să lucreze mult peste programul normal fără a li se plăti ore suplimentare. 

"Regret profund că una dintre colaboratoarele mele s-a simţit neconfortabil la locul de muncă şi faptul că ea nu a discutat niciodată cu mine despre cum se simte'', a reacţionat Rodrigues la decizia PE. 

Ea a precizat că nu împărtăşeşte concluziile comisiei PE care a anchetat cazul său, adăugând că "majoritatea acuzaţiilor sunt pur şi simplu false sau nejustificate şi se referă la situaţii care au fost prezentate într-o manieră distorsionată sau complet scoase din context''. 

Maria Joao Rodrigues a fost principalul coordonator pentru politică socială al grupului socialist din PE şi are un rol important în campania pentru alegerile europene din 23-26 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării