main logo
341

Epidemia de pestă porcină africană se extinde în Europa de Est

Epidemia de pestă porcină africană a scăpat de sub control în țările din Europa de Est.

Epidemia de pestă porcină africană se extinde în Europa de Est

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE), raportează o creştere  a cazurilor în fermele de porci din statele deja afectate, inclusiv România, Polonia şi Bulgaria, transmite Știri.md cu referire la B1.ro

De asemenea, Serbia a raportat luni primele cazuri suspecte de pestă porcină africană, la doar câteva săptămâni după ce Slovacia a descoperit focare în gospodării, scrie agerpres.

România a raportat 746 de focare, pe mai mult din jumătate din suprafaţa ţării, de la 581 la începutul lunii august. În Polonia, al patrulea producător de carne de porc din UE, cazurile s-au înmulţit, inclusiv la o fermă cu 9.400 de porci, arată cele mai recente date ale OIE.

Europa de Est se luptă să ţină sub control virusul de când s-a răspândit prima dată din Rusia, în 2014. Deşi cele mai multe din ţările afectate din regiune nu cresc porci pe scară industrială, ele rămân în apropierea marilor exportatori.

„Situaţia epidemiei în statele din Europa de Est rămâne presantă. Riscul extinderii epidemiei provoacă pesimism în rândul producătorilor din nordul Europei şi descurajează creşterea porcilor”, au apreciat analiştii de la Rabobank.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării