main logo
1483

EMA: AstraZeneca nu e recomandat persoanelor cu o afecțiune sangvină

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat vineri că nu recomandă utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei AstraZeneca pentru persoanele diagnosticate cu o afecţiune sangvină rară.

EMA: AstraZeneca nu e recomandat persoanelor cu o afecțiune sangvinăFoto: dw.com

EMA a anunțat că va analiza cazurile de inflamaţii cardiace semnalate după administrarea tuturor serurilor create împotriva noului coronavirus, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Comitetul pentru siguranţa vaccinurilor din cadrul EMA a anunţat într-un raport al său de evaluare că sindromul de permeabilitate capilară trebuie să fie adăugat în calitate de nou efect secundar în prospectul vaccinului AstraZeneca.

Acest sindrom este o afecţiune care face sângele să se scurgă din capilare în muşchi şi cavităţile corporale, fiind caracterizată prin inflamarea zonei afectate şi scăderea presiunii sangvine.

EMA a început să analizeze aceste cazuri în aprilie, iar noua sa recomandare de vineri se adaugă pe lista problemelor cu care se confruntă compania AstraZeneca, după ce imaginea vaccinului său a fost serios afectată în ultimele luni, inclusiv pentru o posibilă legătură cu riscul de apariţie a unor rare cheaguri sangvine.

Luna trecută, EMA a decis să nu recomande administrarea celei de-a doua doze a vaccinului AstraZeneca la persoanele diagnosticate cu afecţiuni care cauzează cheaguri sangvine.

Totodată, EMA a anunţat că îşi va extinde procedura de evaluare a cazurilor de miocardită şi pericardită semnalate după administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 produse de AstraZeneca, Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării