141
0
Droguri pe o navă a Marinei în Muntenegru: peste 50 de kilograme de cocaină găsite la bord
141
0

Poliţia militară muntenegreană a capturat aproximativ 50 de kilograme de droguri la bordul unei nave de instruire a Marinei, cu câteva ore înainte ca pe vapor să se îmbarce cursanţi pentru o călătorie de antrenament, au indicat vineri Ministerul Apărării şi media locale, relatează Reuters, informează Agerpres.

În cursul unei razii ce a avut loc în zorii zilei după primirea unor informaţii, poliţia militară a descoperit ''zeci de kilograme dintr-o substanţă ce pare a fi una psihoactivă'', la bordul navei Jadran, care era ancorată în portul Tivat de la Marea Adriatică, potrivit ministerului. Scafandri marini muntenegreni au percheziţionat de asemenea carena navei, indică un comunicat. Cotidianul Vijesti din Podgorica a relatat că autorităţile au capturat circa 50 de kilograme de cocaină la bordul navei, dar nu au fost efectuate arestări, transmite Ştiri.md cu referire la stiripesurse.ro.

În cursul raziei, la bordul navei nu se aflau cadre didactice şi cursanţi de la Facultatea Navală din Muntenegru, a precizat ministerul. Ei erau aşteptaţi să urce la bord mai târziu şi să plece într-o cursă de instruire. Jadran, care era cândva principala navă de instruire a fostei Academii Navale Iugoslave, a fost preluată de către Marina muntenegreană după ce ţara şi-a declarat independenţa faţă de Belgrad în 2006. Ea este folosită numai în scop de antrenament.

Muntenegru, ţară membră a NATO, aspiră de asemenea să adere la Uniunea Europeană, dar ea trebuie mai întâi să depună mai multe eforturi pentru combaterea crimei organizate şi a corupţiei, şi să-şi amelioreze situaţia privind statul de drept.

Citește și
article image
Femeie din Șoldănești, cercetată penal pentru...
0
137
article image
Român, executat în Costa Rica. Cine era femeia care a...
0
586
article image
Droguri de 100.000 de lei, găsite în locuința unui bărbat...
0
123
article image
Percheziții: Droguri, vândute online în Moldova, Ucraina...
0
192