main logo
784

Desene critice la adresa lui Trump: Unul dintre cei mai vechi caricaturiști americani a fost concediat

Caricaturistul american Rob Rogers a fost concediat de la Pittsburgh Post-Gazette după 25 de ani de când activează la reputata publicație.

Rob Rogers: Am fost concediat pentru că am râs de Trump

Acesta afirmă că destituirea merge împotriva esenţei libertăţii presei” și totul ar fi avut loc pentru că a râs de Donald Trump în mai multe desene, transmite Știri.md cu referire la b1.ro.

Acesta afirmă că a fost anunțat joi că este concediat, după ce înainte şase caricaturi de-ale sale la rând au fost modificate şi angajatorul a încercat să-i schimbe fişa postului, scrie The Guardian.

În ultima caricatură care i-a fost publicată, un bărbat umflat care reprezintă SUA, străpuns de o ţeapă din oţel pe care scrie “război comercial”, flutură steagul american şi spune: “Asta este pentru voi, Canada, Mexic şi Europa!”.

De asemenea, după destituirea sa, Rogers l-a desenat pe Trump dând mâna cu liderul nord-coreean Kim Jong-un şi spunând “Tu eşti atât de talentat şi poporul tău de iubeşte, ia uite cum zâmbeşte!”, iar Kim este înfăţişat în picioare, deasupra unui morman de cranii.

Concedierea caricaristului a stârnit un val de nemulțumire în rândul fanilor săi, printre care și primarul orașului Pittsburgh.

“Decizia de astăzi a conducerii ziarului Pittsburgh Post-Gazette de a-l concedia pe Rob Rogers după ce el a desenat o serie de caricaturi critice la adresa preşedintelui Trump este decepţionantă şi transmite un mesaj eronat despre libertatea presei, acum când aceasta este asediată”, a spus primarul Bill Peduto.

Rogers a fost finalist la Premiile Pulitzer în 1999 pentru caricaturile în care era ironizat preşedintele Bill Clinton de la vremea aceea, cele mai multe pe tema scandalului Monica Lewinsky.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării