Cum scapi de praful din casă: Trucuri cunoscute de toate gospodinele
Se apropie sezonul cald, iar praful devine tot mai prezent în locuințele noastre. Te întrebi cum poți scăpa de praful din casă? Aceste trucuri cunoscute de gospodinele de pretutindeni ar putea fi de mare ajutor.

Praful poate fi prezent în casă pe tot parcursul anului, însă în sezonul cald este mult mai deranjat și mai vizibil. Dacă vrei să ai meu o locuință care să strălucească, atunci ai nevoie de câteva instrumente și metode de curățare potrivite, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.
Cum poți scăpa de praful din casă
Nu poți prveni apariția prafului, dar poți să păstrezi curățnia în casă pentru mai mult timp. Zonele ușor accesibile trebuie curățate frecvent.
Praful poate fi prezent chiar și pe tavan, tapițerie sau în aparatul de aer condiționat. Locurile mai dificile, cum ar fi ferestrele, tavanele înalte și obiectele mici, ar trebui și ele curățate frecvent de praf.
Pentru a te asigura că ai parte de un proces de curățare rapid vei avea nevoie de: lavete din microfibra, prosoape din microfibră pentru sticlă, aspirator ușor accesibil, prosoape de hârtie, detergent universale, o sticlă cu pulverizator și un burete din spumă.
Trucuri cunoscute de toate gospodinele
Pentru început trebui să folosești cârpele din microfibră pentru a șterge praful. Țesătura din microfibră prinde și adună praful și paote fi curățată rapid după utilizare.
Alege să folosești cârpe mici pentru a curăța cât mai bine suprafețele. Pune cârpa pe un băț pentru a ajunge în locurile înalte cum ar fi tavanul.
Umezește la nevoie cârpa din microfibră cu detegentul universal preferat și șterge suprafețele înalte pentru a le curăța. Utilizează un aspirator cu atașamente sau un aspirator de mână pentru a curăța rafturile, partea superioară a dulapurilor și obiectele de decor.
Este important să te asiguri că aspiratorul are un filtru HEPA. Acestea sunt mai eficiente pentru captarea prafului și a părului de animale de companie, spun specialiștii în curățenie. Folosește mai apoi prosoape de microfibră create special pentru sticlă pentru a asigura strălucirea fără urme. Aceste produse sunt mai dense și mai netede, astfel încât să nu zgârie sticla. Următorul pas constă în aspirarea plintelor. Ele trebuie curățate cu atenție pentru a nu pune probleme ulterior.
Cât de des e recomandat să faci curățenie în casă
Curățenia în casă ar trebui menținută zilnic. Însă există încăperi care necesită mai multă atenție periodic. Bucătăria este zona pe care o frecventezi cel mai des.
Aceasta ar trebui curățată zilnic pentru a te asigura că păstrezi igiena încăperii. Curățarea băilor este recomandat să o faci de cel puțin două ori pe săptămână, spun specialiștii. Este important să te asiguri că baia este curățată și igienizata periodic. În ceea ce privește dormitorul, specialiștii spun că ar trebui curățat cel puțin o dată pe săptămână.
Lenjeria de pat poate avea un impact semnificativ asupra somnului. Astfel, este important să ne asigurăm că avem lenjerie curată pe pat.
Lenjeria ar trebui schimbată cu regularitate, iar praful ar trebui șters zilnic din dormitor și nu numai. Pentru a te bucura de o casă curată trebuie să acorzi timpul necesar acestui proces pentru a putea pune toate lucrurile la punct.