Cum arată fabrica din România în care se fac volane pentru Porsche
Din 2008 până în prezent, numărul locurilor de muncă din Oradea a crescut de la 76.000 la 96.000.

Așadar, 20.000 de locuri de muncă s-au născut pentru locuitorii orașului, dar și pentru cei din localitățile învecinate, odată cu dezvoltarea zonei, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.
Parcurile industriale sunt acum un motor al economiei locale. Zona se dezvoltă de la un an la altul, iar astăzi lucrează la marginea orașului în jur de 10.000 de angajați.
20 de milioande de euro, jumătate din suma primită de la Bruxelles, s-au investit în parcul industrial, pe locul în care în urmă cu 10 ani se afla un câmp plin de gunoaie.
Companiile care și-au ridicat aici hale au adus investiții, la rândul lor, în valoare de sute de milioane de euro.
„Una din problemele orașului Oradea în anii 2000 a fost că industria comunistă practic a fost distrusă și nu s-au impus alte companii în locul acesteia. Urmărind ce au făcut alte orașe ca să atragă investiții, am constatat că toate ofereau amplasamente bune, ieftine, cu utilități pentru investitori.
Și atunci, o prioritate pe care am avut-o a fost să dezvolt parcuri industriale în Oradea. Pe terenuri care erau abandonate am dezvoltat primul parc industrial de 120 de hectare, unde astăzi sunt peste 5.000 de angajați, care a atras foarte multe companii, în așa fel încât cred că sunt investiții de peste 300 de milioane de euro, investiții directe în aceste parcuri.
Acum, companiile nu mai sunt interesate să primească amplasamente ieftine, ci sunt interesate în principal de forța de muncă”, spune Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și fost primar al municipiului Oradea.
Cea mai modernă fabrică automotive din România, pusă pe picioare cu ajutorul fondurilor europene
Valeriu Trip a ridicat în acest parc industrial o hală în care se produc volane. La 12 milioane de euro s-au ridicat costurile, iar cea mai mare sumă a fost acoperită de fonduri europene.
„Aici, vă prezint un volan care pentru mine este deosebit. Suntem la începutul fazelor lui de lucru. Este volanul de Porsche. S-a montat fibra de carbon, am prelucrat aici plasticul, urmând să intre în secție și să se pună piele pe el”, arată antreprenorul luând în mână un volan. Valeriu Trip alege apoi din stand un alt volan pe care îl prezintă: „Tot pentru Porsche, dar este din lemn de trandafir”.