main logo
862

Cum arată artistul transsexual care va reprezenta Franţa la Eurovision 2019

La 15 ani, Bilal Hassani o admira pe Conchita Wurst, diva cu barbă care a câştigat concursul Eurovision în 2014. Cinci ani mai târziu a devenit la rândul său un simbol al identităţii „queer”.

Cum arată artistul transsexual care va reprezenta Franţa la Eurovision

Hassani va reprezenta Franţa la acest concurs muzical european, relatează luni AFP.

Cu perucile, machiajul şi look-ul său inspirat din surorile Kardashian - mai puţin rotunjimile -, Bilal Hassani a devenit, în câteva săptămâni, noua senzaţie a reţelelor de socializare, dar şi ţinta unei campanii pline de ură, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Cântecul său „Roi” a eclipsat piese ale unor artişti ca Chimene Badi sau Emmanuel Moire şi a câştigat votul telespectatorilor emisiunii „Destination Eurovision”, organizată pentru a desemna candidatul Franţei la concursul Eurovision 2019, care se va desfăşura la sfârşitul lunii mai în Israel.

„Nu sunt un tip comun, iar acest lucru deranjează”, cântă Bilal Hassani, tânărul de origine marocană în vârstă de 19 ani, în piesa ‘Roi’. Bilal ar putea readuce Eurovision pe urmele unor artişti francezi consacraţi, precum France Gall şi Marie Myriam, ultima concurentă franceză care a câştigat ediţia din 1977.

În clipul „Roi”, vizionat de peste 6 milioane de ori, Bilal este un tânăr brunet cu părul scurt, înfăţişarea sa de dinainte de a se afirma, câţiva ani mai târziu, sub un look mult mai elaborat. Pasionat de muzică şi admirator înfocat al divei Beyoncé, el a făcut încă de la vârsta de 9 ani cursuri de canto şi de dans.

La 15 ani, Bilal a apărut în cadrul sezonului al doilea al emisiunii de televiziune „The Voice Kids” şi s-a făcut remarcat cu un cover al piesei ‘Rise Like A Phoenix’, cântată de Conchita Wurst, într-o prestaţie care i-a adus multe laude.

Tânărul devine apoi blogger pe YouTube, platformă pe care popularizează o versiune a cântecului ‘Bonjour Paris!’, care devine propriul „coming out”, şi unde postează clipuri despre machiaj şi cover-uri ale idolilor preferaţi.

Remarcat de Janet Jackson şi solicitat pentru un interviu de prestigioasa revistă Billboard, Bilal Hassani se pregăteşte să lanseze, în această primăvară, primul său album, la casa de discuri Low Wood.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării