main logo
737

Danemarca: COVID-19 este considerat similar gripei

COVID-19 este considerat acum un virus similar gripei, au decis autoritățile sanitare din Danemarca, iar persoanele infectate nu mai au obligația de a se autoizola.

Danemarca: COVID-19 este considerat similar gripei

În noile sale recomandări pentru tratarea virusului SARS-CoV-2, publicate joi, Autoritatea daneză pentru sănătate a decis ca maladia COVID-19 să fie plasată în aceeaşi categorie cu gripa. Acest lucru înseamnă că agenţia nu mai recomandă explicit autoizolarea persoanelor infectate pentru cel puţin patru zile, după un rezultat pozitiv la un test de depistare a coronavirusului. transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Agenţia daneză a explicat că această decizie a fost posibilă deoarece numărul persoanelor spitalizate din cauza COVID-19 a rămas stabil pe durata toamnei anului 2022 şi că doar creşteri foarte mici ale numărului de internări sunt aşteptate pentru lunile de iarnă.

Medicii danezi insistă totuși că danezii ar trebui să rămână în locuinţele lor dacă se simt rău - indiferent de virusul pe care l-au contractat.

Danemarca a trecut destul de bine peste fazele critice ale pandemiei de COVID-19 datorită unei campanii rapide de vaccinare şi testării în masă a rezidenţilor săi, arată sursa citată.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării