main logo
449

Comisia Europeană, dispusă să ofere o amânare pentru ieşirea Marii Britanii din UE

Ursula von der Leyen, viitorul preşedinte al Comisiei Europene, a declarat că este dispusă să ofere o amânare pentru Brexit, dacă Administraţia de la Londra oferă motive întemeiate, menţionând că un Brexit ordonat este esenţial pentru viitorul relaţiilor bilaterale.

Comisia Europeană, dispusă să amâne ieşirea Marii Britanii din UE

„Nu ne dorim un Brexit dur. Această opţiune nu este bună pentru nici o parte. Avem un acord de ieşire bun”, a declarat Ursula von der Leyen, cu referire la Acordul negociat de oficialii europeni cu prim-ministrul britanic Theresa May, transite Știri.md cu referire la Agerpres

Acordul negociat de Theresa May a fost respins de ambii candidaţi pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al Marii Britanii.

„Dacă prietenii noştri britanici au motive întemeiate pentru o amânare, sunt deschisă la această variantă”, a adăugat viitorul preşedinte al Comisiei Europene.

De asemenea, Ursula von der Leyen a transmis că va aştepta alegerea viitorului prim-ministru al Marii Britanii pentru iniţierea discuţiilor pe acest subiect.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Boris Johnson, candidatul favorit pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al Marii Britanii, a anunţat că doreşte să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie şi fără un acord.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării