main logo
280

Clubul Bilderberg va aborda schimbările climatice și viitorul capitalismului

Săptămâna curentă este organizată conferința anuală a Clubului Bilderberg, care va pune în discuție problemele majore ale emisferei de vest și nu numai.

Clubul Bilderberg va aborda schimbările climatice și capitalismulFoto: obertharding.com

Ediția a 67-a a reuniunilor Bilderberg va avea loc în perioada 30 mai – 2 iunie 2019, la Montreax, Elveția, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

La eveniment și-au anunțat participarea circa 130 de politicieni și oficialități de top, economiști, experți, bancheri, oameni de afaceri și antreprenori, precum și jurnaliști și cercetători din 23 de țări, dintre care 1/3 reprezintă SUA, iar restul Europa Occidentală. 

Agenda din anul curent cuprinde o serie de subiecte importante pentru viitorul relațiilor transatlantice, de exemplu UE după Brexit și ”menținerea unei ordini strategice stabile”, provocările din partea Rusiei și comerțul cu China, amenințările cibernetice și convertirea rețelelor sociale în arme, potrivit unui comunicat al Clubului. 

Alte teme centrale sunt legate de”etica aferentă inteligenței artificiale”, care începe să joace un rol crescând în societate, și explorarea mai activă a cosmosului, care a implicat deja actori privați. 

Participanții vor discuta, de asemenea, despre viitorul sistemului capitalist de valori, sustenabilitatea economică, și – pentru prima dată – schimbările climatice în lume. 

La reuniune și-au confirmat prezența (lista), printre alții, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, fostul director executive la Google Eric Schmidt, și Jared Kushner, consilierul principal de 38 de ani al președintelui Donald Trump, care îi este socru. 

Natura clandestină a reuniunilor Bilderberg rămâne o sursă de inspirație pentru adepții teoriilor conspiraționiste, care acuză membrii acestui for informal de dorința instaurării unei noi ordini mondiale, însă site-ul web oficial al Clubului notează că ”formatul restrâns” al întrunirilor permite participanților să se exprime mai liber în timpul discuțiilor.

Potrivit regulilor, informațiile obținute pot fi utilizate, însă identitatea sau afilierea persoanelor care au pus în circulație informațiile respective nu pot fi divulgate. 

Ședințele Clubului Bilderberg nu adoptă careva rezoluții sau decizii, iar guvernele nu sunt obligate să ia în considerație concluziile la care au ajuns invitații. Presa nu are acces la aceste ședințe, însă organizatorii publică regulat lista participanților și principalele puncte din agendă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării