main logo
2230

Cine sunt şi cum puteau fi salvate cele 5 fete care au murit în incendiu

Cele 5 fete de 15 ani care au pierit în mod tulburător într-un incendiu dintr-un „escape room“ din Polonia puteau scăpa dacă exista amenajată o ieşire de urgenţă în clădire sau alte reguli minime de siguranţă erau respectate.

Cine sunt şi cum puteau fi salvate 5 fete care au murit în incendiu

Identităţile şi fotografiile a patru dintre fetele decedate au fost făcute publice: Karolina Barabas, Wiktoria Julia Pietras, Gosia Tymieniecka şi Amelia Wieczorek au murit asfixiate într-un incendiu izbucnit la un escape room, într-un oraş din nordul Poloniei, transmite Ştiri.md cu referire la Adevărul.

Patru dintre cele cinci tinere moarte erau colege de liceu şi bune prietene şi sărbătoreau aniversarea uneia dintre ele într-un escape room, în oraşul Koszalin  

„Victimele acestei tragedii sunt copii de 15 ani, fete care sărbătoreau o zi de naştere”, a declarat ministrul polonez de Interne Joachim Brudzinski, la postul TVN24.   

Un tânăr de circa 25 de ani care a fost internat cu arsuri grave la spital era angajat al camerei de jocuri şi ar fi încercat să le salveze pe tinere. Totul s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze, la sistemul de încălzire din clădire.   

Şi mai tragic este faptul că tinerele care se aflau într-o cameră încuiată putea fi salvate dacă exista o ieşire de urgenţă adecvată în clădire.

Pompierii au mai descoperit nereguli şi la sistemul de electricitate, cu instalaţii improvizate. Autorităţile au început controale la toate clădirile de acest tip, din ţară - aproximativ o mie la număr.   

Acest tip de joc de aventură, în care participanţii sunt încuiaţi într-o cameră şi trebuie să găsească indicii pentru a putea ieşi, este extrem de popular în întreaga lume. Industria „escape room“ a crescut rapid în ultimii ani. Camerele presupun numeroase scenarii din care trebuie să evadezi.

Ziarele de Polonia scriu chiar că la escape room-ul din Koszalin un scenariu presupunea legarea cu cătuşe la mâini a participanţilor care trebuie să evadeze. Este posibil că inclusiv cele 5 victime să fi fost încătuşate, scrie presa poloneză.  

Tot ce se ştie despre camera în care au pierit este că avea o lungime de 7 metri, două fotolii, o lampă şi lumânări. În plus, autorităţile au mai descoperit o neregulă: pentru că erau minore, fetele ar fi trebuit să fie însoţite de un adult.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării