main logo
1389

China investește masiv în turism. Vrea să contracareze bula imobiliară

Economia chineză a fost afectată de presiunile deflaţioniste şi de o criză prelungită în sectorul imobiliar, ceea ce a redus cheltuielile consumatorilor.

China investește masiv în turism. Vrea să contracareze bula imobiliarăImagine simbol

Industrial & Commercial Bank of China Ltd., cea mai mare bancă din China, va oferi o finanţare în valoare de 300 de miliarde de yuani (41 de miliarde de dolari) pentru a impulsiona investiţiile în sectorul turistic, pe fondul unor cheltuieli modeste ale consumatorilor din cea de-a doua mare economie a lumii, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

ICBC a semnat marţi un pact de cooperare cu Ministerul chinez al Culturii şi Turismului pentru a stimula investiţiile şi cheltuielile în turism, se arată într-un comunicat de presă publicat pe contul oficial al Ministerului chinez al Culturii şi Turismului de pe reţeaua socială WeChat.

Potrivit acestui comunicat, ICBC şi Ministerul vor colabora la o serie de proiecte importante de construcţii care au legătură cu turismul. În plus, unele agenţii de turism care îşi au sediul în mai multe oraşe din Asia, inclusiv Seul, Tokyo şi Thailanda, au semnat la rândul lor acorduri cu subsidiarele ICBC.

Economia chineză a fost afectată de presiunile deflaţioniste şi de o criză prelungită în sectorul imobiliar, ceea ce a redus cheltuielile consumatorilor. Cu toate acestea, turismul a fost unul dintre puţinele sectoare economice unde au fost înregistrate rezultate bune.

În 2023 comparativ cu 2022, călătoriile interne în scopuri turistice au crescut în China cu 93,3%, iar cheltuielile turistice au crescut cu 140,3% în ritm anual, până la 4.910 miliarde de yuani. 

De asemenea, cu prilejul celor opt zile de vacanţă prilejuite de Anul Nou lunar, care anul acesta a fost sărbătorit în luna februarie, călătoriile interne în scopuri turistice au crescut cu 19% comparativ cu perioada similară din 2019, înainte de pandemia de Covid, în timp ce cheltuielile au crescut cu 7,7%.

Totuşi, chiar dacă volumul total al cheltuielilor a crescut, cheltuielile per capita cu călătoriile sunt mai mici comparativ cu anii de dinainte de pandemie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării