main logo
2115

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci piersici în fiecare zi

Acest fruct dulce și zemos are nenumărate beneficii pentru sănătate. Adevărul este că nu există ceva mai delicios ca o piersică zemoasă consumată într-o zi călduroasă de vară.

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci piersici în fiecare ziFoto: imagine simbol

Piersicile se pot consuma crude, pe grătar sau grill, dar de fiecare dată sunt la fel de delicioase. Conțin nutrienți benefici care susțin sănătatea inimii și reduc inflamația. Nu sunt însă singurele lor caracteristici pozitive, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.

Piersicile oferă o sursă blândă de fibre alimentare, care ajută la susținerea unei digestii sănătoase și la menținerea unui tranzit intestinal regulat. O piersică medie conține aproximativ 2 grame de fibre, incluzând atât fibre solubile, cât și insolubile.

Aceasta evidențiază beneficiile piersicilor pentru sănătatea digestivă datorită conținutului lor de fibre. Inflamația cronică este cauza principală a multor boli. Piersicile conțin o varietate de fitonutrienți, cum ar fi beta-carotenul, antocianinele și luteina.

Au și vitamina C care este un antioxidant puternic. Acești compuși ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ, care altfel ar contribui la apariția unor boli, arată cei de la Eatingwell.com.

E bine să mănânci și coaja pentru a beneficia pe deplin de proprietățile fructului. O mare parte din fibre și antioxidanți se află chiar în coajă.

Alimentele bogate în potasiu, cum ar fi piersicile, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Potasiul contracarează efectele sodiului din organism și poate relaxa vasele de sânge. Piersicile conțin și o mulțime de alți nutrienți care susțin sănătatea inimii.

Piersicile oferă potasiu, vitamina C, fibre și beta-caroten. Împreună ajută la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea nivelurilor de colesterol și pot reduce riscul general de boli cardiovasculare atunci când sunt consumate regulat.

O piersică medie conține aproximativ 15 grame de carbohidrați, ceea ce înseamnă că poate fi consumată și de persoanele bolnave de diabet. Beta carotenul, luteina și zeaxantina oferă piersicilor culorile galben și roșu.

Cum să te bucuri de gustul piersicilor

Le poți consuma ca o gustare simplă, de vară. Le poți adăuga în iaurt sau chiar cereale. Să nu uităm că piersicile pot fi adăugate și în salate. Pe lângă asta, le poți consuma preparate la grătar sau adăugate într-un desert delicios.

Beneficiile piersicilor trec dincolo de gustul lor dulce și versatilitatea cu care pot fi consumate. Sunt bogate în fitonutrienți care atacă radicalii liberi și reduc inflamația din corp. Piersicile sunt sigure pentru majoritatea oamenilor, dar unii ar trebui să le limiteze sau să le evite complet, spun cei de la Healthline.com. Persoanele cu alergie cunoscută la piersici trebuie să le evite în totalitate.

Piersicile fac parte din familia fructelor cu sâmbure, alături de nectarine, prune și cireșe. Dacă ai alergii la fructele cu sâmbure, ai un risc mai mare de a dezvolta alergie la piersici, așa că întreabă-ți medicul înainte de a introduce piersicile în alimentația ta.

Deoarece piersicile conțin potasiu, ele pot reprezenta o problemă pentru persoanele care iau diuretice. Piersicile conțin aproximativ 4% din valoarea zilnică recomandată pentru potasiu.

Este posibil să vrei să limitezi sau să eviți piersicile dacă ai sindrom de colon iritabil. Piersicile albe și galbene sunt bogate în oligozaharide fermentabile, disaharide, monozaharide și polioli care pot agrava simptomele.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării