main logo
737

Cazul Skripal: A fost identificat al treilea rus, complicele celor doi turiști GRU

Publicația rusă Fontanka susține că deține informații despre cel de al treilea agent GRU care ar fi ajutat la atacul asupra lui Serghei Skripal.

Skripal: al treilea rus, complicele celor doi turiști GRU, identificat

Potrivit sursei, complicele lui Boșirov (Cepiga) și a lui Petrov (Mișkin) ar fi fost un oarecare Serghei Fedotov de 45 de ani. Acest Fedotov ar fi venit în Marea Britanie în aceeași zi în care au venit și cei doi colonei GRU, deconspirați de Scotland Yard și de către presa rusă. Un alt element interesant este și faptul că acesta a plecat din Marea Britanie în data de 4 martie, ziua în care a fost internat Serghei Skripal, relatează Știri.md cu referire la deschide.md.

Sursam mai notează că Serghei Skripal era ilat de GRU încă din 2014, atunci cei doi Boșirov (Cepiga) și Petrov (Mișkin) au mers la Praga acolo unde se afla și fostul colonel GRU. Alături de ei a mers și acest Serghei Fedotov.

Boșirov (Cepiga) și Petrov (Mișkin) ar fi ajuns la Praga în dimineața zilei de 11 octombrie 2014 cu o aeronavă Aeroflot, aceștia s-au cazat într-un hotel din orășelul Ostrava unde au stat între 13-16 octombrie și au revenit apoi la Praga.

Amintim că la 5 septembrie, Scotland Yard a anunțat că doi cetățeni ruși sunt oficial suspectați de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Yulia.

Alexandr Petrov și Ruslan Boshirov au acordat un interviu postului de propagandă rusesc Russia Today. Cei doi bărbați, care sunt acuzați de tentativă de asasinat asupra lui Serghei și a Iuliei Skripal, spun că au mers în Marea Britanie pentru distracție, iar la Salisbury au fost pentru a vizita Catedrala din localitate.

Jurnaliștii de la Bellingcat și The Insider au descoperit că Ruslan Boshirov este defapt colonelul GRU Anatolii Chepiga. Colonelul este „Erou al Federației Ruse”.

Un jurnalist rus a declarat recent că Anatolii Cepiga, cunoscut în Marea Britanie ca Ruslan Boșirov și învinuit de atacul asupra lui Serghei Skripal, a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a statului rus, "Erou al Rusiei", pentru evacuarea fostului președinte ucrainean Victor Ianukovici.

Celălalt suspect este Alexandr Mișkin medic militar și el colonel GRU,c are ar fi vizitat în repetate rânduri Transnistria și Ucraina, decorat și el cu Ordinul „Erou al Rusiei”.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani şi fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviţi cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie. Rusia neagă orice implicare, iar cei doi suspecţi susţin că au vizitat oraşul Salisbury, dar ”în calitate de turişti”.

Mai multe surse susţin că Guvernul britanic cunoaşte adevăratele identităţi ale ambilor suspecţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării