main logo
1036

Carina Ţurcan, moldoveanca acuzată de spionaj în Rusia, a fost concediată de la Inter RAO

Carina Țurcan, acuzată de autoritățile ruse că ar fi spionat sistemul energetic în favoarea serviciilor secrete românești, a fost concediată din funcția de top manager al companiei Inter RAO.

Moldoveanca acuzată de spionaj în Rusia, concediată de la Inter RAOMoldoveanca acuzată de spionaj în Rusia, concediată de la Inter RAO

Carina Țurcan, acuzată de autoritățile ruse că ar fi spionat sistemul energetic în favoarea serviciilor secrete românești, a fost concediată din funcția de top manager al companiei Inter RAO, transmite Știri.md, cu referire la Deschide.md.

Inter RAO a anunțat decizia pe site-ul său oficial. Până acum, compania energetică nu a reacționat la scandalul de spionaj în care s-a pomenit. 

Amintim că moldoveanca Carina Țurcan a fost reținută la 14 iunie, la domiciliul și la biroul acesteia au avut loc percheziții. Despre arestul său s-a aflat abia la 17 iunie. Aceasta a fost plasată în arest pentru două luni.

Ieri, instanța de Apel din Moscova a lăsat în vigoare decizia primei instanțe, urmând să stea în arest până pe 13 august.

Carina Țurcan este acuzată că ar fi livrat României informații despre aprovizionarea cu energie electrică a Crimeei anexate în 2014 și a celor două enclave separatiste din Donbas. Țurcan ar mai fi povestit românilor despre proiectul unei Centrale atomo-electrice pe care Rusia intenționa să o construiască în Turcia. 

Pentru acțiunile sale, Carina Țurcan riscă până la 20 de ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării