main logo
667

Care este motivul pentru care țările europene încep să renunțe la bețișoarele de urechi

Mai multe țări au considerat că este timpul să ne luăm adio de la bețișoarele de urechi, pungile de unică folosinţă, paiele pentru pahare şi alte produse din plastic.

Motivul pentru care țările europene renunță la bețișoarele de urechiMotivul pentru care țările europene renunță la bețișoarele de urechi

Acest anunț l-a făcut biroul premierul britanic Theresa May, măsură prin care se încearcă eliminarea poluării oceanelor, scrie realitatea.net.

Obiceiul de a arunca beţişoarele de urechi în vasul de toaletă reprezintă o reală sursă de poluare. Ele sunt destul de mici şi de multe ori ajung hrană pentru păsari, dar şi pentru animalele marine. 

Potrivit doctorulzilei.ro, se estimează că în oceanele lumii există 150 de milioane de tone de plastic, iar peste 100.000 de animale marine mor din această cauză.

Până în anul 2042, intenţia Marii Britanii este să limiteze la maximum deşeurile din plastic. De asemenea, în ianuarie, Guvernul Scoției a anunțat că plănuiește să interzică fabricarea şi vânzarea beţişoarelor din plastic pentru curăţarea urechilor, într-un demers destinat reducerii cu 50% a poluării apei de către această ţară, scria The Guardian.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării