main logo
434

Campanie la nivel european: cum vor fi sancționați pasagerii care fac scandal în avion

Probabil că ți s-a întâmplat de multe ori să mergi cu avionul și să fii deranjat de unul sau mai mulți pasageri. Sunt și situații în care se ajunge la bătăi sau injurii. Siguranța unei curse aeriene e pusă deseori în pericol de pasagerii care fac scandal în timpul zborului. 

Campanie la nivel european: cum vor fi sancționați pasagerii scandalagii

Cele mai recente date arată că, anul trecut, numărul incidentelor provocate de pasageri a crescut cu 34%. Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei a început o campanie prin care dorește sancționarea aspră a celor care deranjează personalul de bord sau pe ceilalți pasageri, transmite Ştiri.md cu referire la playtech.ro.

Ce probleme sunt întâlnite la bordul avioanelor.

Agenția Europeană de Siguranţă a Aviaţiei susține, în propriile statistici, că 1.000 de curse pe an au probleme din cauza pasagerilor care se urcă în avion sub influența băuturilor alcoolice. Aproximativ șapte din zece cazuri se încheie, însă, cu agresiuni fizice. Fie sunt agresați membrii echipajului, în special stewardesele, fie ceilalți pasageri ai cursei. Cei care, de regulă, se încumetă să încerce să-i potolească pe scandalagii.

Cel puțin o dată pe lună, un avion aterizează din cauza celor care fumează. Aprinderea unei țigări în avion este interzisă, existând multe semne de avertizare.

Dar mulți pasageri încalcă aceste reguli.

La sfârșitul lui martie, un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost încătușat de către polițiștii de Frontieră pe Aeroportul Internațional Henri-Coandă, din Otopeni. După ce a trecut de controalele de securitate, în zona de tranzit a aeroportului, bărbatul i-a jignit și i-a amenințat pe ceilalți pasageri aflaţi la poarta de îmbarcare, cu destinația Londra.

În acel moment, compania aeriană cu care urma să zboare i-a refuzat îmbarcarea. Bărbatul a devenit recalcitrant, a tulburat liniştea şi ordinea publică, motiv pentru care a fost amendat. Fiind nervos, el a spart și vitrina unui magazin din incinta aeroportului și a fost dus la consult la un cabinet medical.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării