main logo
527

Bogații și săracii: Când două lumi complet diferite se întâlnesc

Săraci vs. bogați este un proiect al unui fotograf care a dorit să arate diviziunea dintre cele două extreme ale păturilor sociale din metropolele lumii.

Bogații și săracii: Când două lumi complet diferite se întâlnesc

Fotograful Johnny Miller a început să facă aceste fotografiile acum doi ani, după ce sa mutat din America în Africa de Sud, dar apoi și-a extins proiectul în întreaga lume, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Proiectul lui Miller, intitulat „Scene inegale”, își propune să ofere o perspectivă aeriană asupra inegalității și să-i facă pe oameni să conștientizeze problema pe care Miller o consideră de multe ori ignorată.

Mumbai, India. În stânga imaginii se află marginea mahalalei Dharavi, o dată cea mai mare din India și locul în care s-a filmat Slumdog Millionaire. În partea dreaptă sunt casele pentru locuitorii mai bogați care lucrează la Bursa Națională și câteva dintre cele mai mari companii din India.

Acesta este Santa Fe, un fost depozit de gunoi și o carapace care a fost parțial transformată într-o zonă de afaceri cu supermarketuri și centre comerciale și care a devenit rapid un simbol al bogăției.

Locuințele construite recent în dezvoltarea cartierul Ixtapaluca din Mexico City se află alături de locuințele în care trăiesc familiile cu venituri reduse din zona Alfredo del Mazo.

Dar est Salaam, Tanzania. În stânga este un teren bogat, care a aparținut colonizatorilor britanici și germani și acum găzduiește case de lux, în timp ce pe partea dreaptă se află mahalaua Msasani

Mahalaua Vusimuzi (dreapta) este ilustrata alături de cimitirul cu care se învecinează din Johannesburg, Africa de Sud. Mahalaua găzduiește 30.000 de locuitori care trăiesc în doar 8.500 de case.

Johannesburg, Africa de Sud. În partea stângă se află suburbia Primrose, în timp ce pe partea dreaptă se află mahalaua Makause.

În partea dreaptă a acestei imagini se află Kempton Park, o suburbie din Africa de Sud, unde trăiesc unii dintre cei mai bogați oameni din țară. În stânga se află mahala din Tembisa, care este a doua cea mai mare din țară.

Bloubosrand (stânga) este o altă suburbie bogată din Johannesburg, cu un preț mediu al casei de peste 50.000 de lire. În dreapta se află mahala Kya Sands, care este plină de case făcute din tablă.

Imizamo Yethu este o suburbie a Hout Bay, în Cape Town. Acesta este alcătuit dintr-o zonă de locuit de lux în stânga și o zonă de mahalale în dreapta.

Vukuzenzele (dreapta) este o zonă rezidențială construită pentru a oferi locuințe la prețuri accesibile cetățenilor din Cape Town. Sweet Home (stânga) este o mahala situată pe locul unui fost teren de depozitare a materialelor de construcție.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării