Boala gravă de care suferă MrBeast, cel mai de succes YouTuber din lume
Jimmy Donaldson, 26 de ani, cunoscut ca MrBeast, se confruntă cu probleme grave de sănătate din cauza bolii Crohn, a dezvăluit vedeta YouTube într-un interviu recent pentru podcastul „The Diary of a CEO” (Jurnalul unui CEO), citat de Bild. El descrie simptomele ca fiind extrem de dureroase.

Boala Crohn este un tip de boală inflamatorie intestinală. Se caracterizează prin inflamația tubului digestiv care determină dureri abdominale, diaree severă, oboseală, scădere în greutate. Poate afecta orice segment, de la esofag până la anus, însă localizarea predilectă este în ultima porțiune a intestinului subțire și la nivelul colonului. Desi nu există un tratament care să vindece boala, diverse medicamente pot reduce semnificativ semnele și simptomele bolii și pot induce remisiunea, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.
MrBeast a fost diagnosticat cu boala Crohn încă din adolescență. El descrie simptomele ca fiind extrem de dureroase.
„Doare îngrozitor, pentru că este foarte inflamat și se simte ca și cum cineva te-ar înjunghia constant în stomac”, a explicat YouTuberul.
La toaletă, de 10 ori pe zi
MrBeast a dezvăluit că mergea la toaletă de 8-10 ori pe zi, fără să poată digera mâncarea. A pierdut peste 20 de kilograme în perioada inițială a bolii.
Pentru a controla simptomele, el trebuie să ia medicamente puternice, care îi slăbesc sistemul imunitar. Acest lucru îl face mai vulnerabil la infecții.
În ciuda acestor provocări de sănătate, MrBeast continuă să fie extrem de productiv, realizând numeroase proiecte, călătorii și videoclipuri.
El recunoaște însă că acest ritm îi afectează atât sănătatea fizică, cât și cea mentală
„Trăiesc o viață la foc mic, ca să fiu sincer. Există încă zile în care te trezești și nu ai energie, ceea ce este cu adevărat greu de înțeles pentru cineva care este atât de productiv”, a declarat el. MrBeast găsește sprijin în relația sa cu logodnica Thea Booysen, în vârstă de 27 de ani. Cei doi sunt împreună din 2022.
„Nimeni nu și-ar dori viața pe care o duc eu”
„Nimeni nu și-ar dori să ducă viața pe care o duc eu», a mai spus el.
MrBeast a câștigat popularitate pentru videoclipurile și provocările sale extravagante de pe YouTube. Canalul său are cel mai mare număr de abonați din istoria serviciului.
El are aproape 400 de milioane de abonați pe YouTube, depășind chiar faima sportivilor, actorilor și politicienilor.
1.000 de participanți concurează pentru un premiu de 5 milioane de dolari în noua emisiune a lui MrBeast de pe Prime, „Beast Games”. Prin contractele semnate, candidații acceptă că pot muri
În octombrie, MrBeast a petrecut 7 zile în România, la Salina Turda, și a făcut un video care a adunat aproape 40 de milioane de vizualizări în 24 de ore. Apoi, a închiriat tot parcul de distracții din Leipzig pentru invitații lui.
În trecut, „regele YouTube”, a cumpărat o stradă cu case cu tot pentru el și angajații săi. În ianuarie, MrBeast anunțat că vrea să cumpere TikTok.
Donaldson este activ pe YouTube din 2012. Inițial, a început cu explicații pentru jocurile de pe net, apoi a trecut la cascadorii simple.
Cum a devenit cunoscut
Donaldson este cunoscut pentru videoclipurile în care apare împărțind cadouri generoase. Uneori erau iPhone-uri noi pentru necunoscuți oferite în mall, alteori le dădea persoanelor fără adăpost câte 1.000 de dolari, pe stradă.
Acum se ocupă de divertisment, publicitate, antreprenoriat și își dedică o parte din timp acțiunilor caritabile.
Adeptul provocărilor, MrBeast a oferit 10.000 de dolari persoanei care intră într-o casă plină de șerpi!
Între timp, tânărul cotat de Forbes, în 2022, cu o avere de 54 de milioane de dolari a trecut la alt nivel: oferă insule întregi private, mașini de lux și sute de mii de euro!
Cât câștigă
În 2021, MrBeast a produs 47 de milioane de dolari din rețelele sociale grație celor peste 10 miliarde de vizualizări. Veniturile sale sunt estimate la 100 de milioane de dolari pe an
Cel mai de succes videoclip al său: a recreat mai multe provocări din serialul Netflix „Squid Game” (n.r. – „Jocul Calamarului”, thriller de supraviețuire sud-coreean) și s-au înscris 456 de participanți pentru un premiu de 456.000 de dolari. Conceptul, foarte simplu: cine rămâne ultimul câștigă.