main logo
1159

Asaltul de la Capitoliu: 4 polițiști care au intervenit s-au sinucis

Încă doi ofiţeri de poliţie care au răspuns la asaltul din 6 ianuarie de la Capitoliu s-au sinucis, a anunțat poliţia din Districtul Columbia, ceea ce ridică la 4 numărul de sinucideri cunoscute înregistrate în rândul agenţilor care păzeau clădirea Congresului în ziua respectivă.

Asaltul de la Capitoliu: 4 polițiști care au intervenit s-au sinucisFoto: Profimedia

Unul dintre cei doi, care lucra în cadrul poliţiei metropolitane din D.C. (MPD) din mai 2003, a fost găsit mort, joi, în locuinţa sa, iar al doilea, angajat al MPD din 2016, a fost găsit mort la data de 10 iulie, a precizat un purtător de cuvânt, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Alţi doi ofiţeri care au răspuns la evenimentele din 6 ianuarie şi-au luat viaţa la câteva zile după aceea, scrie Agerpres.

Sute de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump au luat cu asalt, la 6 ianuarie, clădirea Congresului, în încercarea de a opri certificarea de către legislativ a victoriei electorale a lui Joe Biden. 

Patru oameni au murit în cursul asaltului, iar un poliţist atacat de protestatari a murit a doua zi. Peste 100 de poliţişti au fost răniţi.

Într-o audiere încărcată de emoţii, săptămâna trecută, patru poliţişti au povestit unei comisii speciale a Camerei reprezentanţilor că au fost bătuţi, ameninţaţi, li s-au adresat insulte rasiale şi s-au gândit că vor muri, în timp ce apărau Capitoliu de protestatari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării